Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Rijn & Venen, 13.25 uur

Utrecht, 01-06-2009

Verloop AJOC-festival

MIJDRECHT - De politie heeft tot nu toe 12 personen aangehouden op het Ajoc-festival in Mijdrecht. Ondanks deze aanhoudingen, was de sfeer in het algemeen als goed te bestempelen.

De meeste aanhoudingen waren voor kleine vergrijpen zoals baldadigheid, hinderlijk

gedrag en wildplassen waarbij geen identificatie kon worden getoond. Twee van de voor deze feiten aangehouden verdachten, zijn ingesloten omdat ze zich verzetten tegen hun aanhouding. Drie mannen zijn in de nacht van zondag op maandag 1 juni aangehouden voor openlijk geweld. Omstreeks 00.10 uur kregen agenten de melding dat er op het Molenland gevochten zou worden tussen de feesttent en de uitgang. Agenten konden vrijwel direct drie mannen uit Uithoorn, Ede en Bennekom (van 31, 32 en 25 jaar oud) aanhouden. Ze zijn ingesloten. De mannen zouden zonder aanleiding enkele andere mannen hebben geslagen. Er is aangifte gedaan.

De overige zeven verdachten zijn met verschillende processen-verbaal heengezonden. In totaal werden er dertien processen verbaal uitgeschreven voor verschillende APV-feiten.

Bij aanvang van het tentfeest zijn door de bijzondere wetten van de politie van het district Rijn & Venen alle aanwezige beveiligingsmensen gecontroleerd op hun wettelijk verplichte papieren. Alles was in orde.

Drugs en wapens

UTRECHT / MAARSSEN De politie heeft zondag 31 mei omstreeks 19.30 uur in Utrecht een man aangehouden voor het bezit van harddrugs. Later die avond werden in Maarssen nog eens zeven mannen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

Agenten zagen omstreeks 19.30 uur een man rijden op de Burgemeester van Tuyllkade in Utrecht maar wisten dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Hij werd aan de kant van de weg gezet. Agenten zagen dat de automobilist snel iets in zijn broeksband stopte. Omdat hij zich niet kon identificeren, werd hij aangehouden. Tijdens het fouilleren bleek de man een tasje met drugs in zijn boxershort te hebben gestopt. In totaal zaten daar meer dan 140 bolletjes in (vermoedelijk cocaïne en heroïne). In de auto van de verdachte werd een mes gevonden.

Agenten besloten ook naar de woning van de man, in de wijk Antilopespoor in Maarssen, te gaan om die aan onderzoek te onderwerpen. Vlak voordat ze daar aan kwamen, kregen agenten de melding dat uit die woning, meerdere wapens waren weggegooid. In de woning waren tientallen personen aanwezig. De politie besloot daarop de vrouwen en kinderen de woning te laten verlaten. Zeven mannen werden in de woning aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Zij zijn vervoerd naar het cellencomplex en ingesloten voor verhoor. Agenten troffen bij de woning daadwerkelijk meerdere wapens aan. De zaak is in onderzoek.

Veel te snel voor en achter een politieauto

ABCOUDE Op zondag 31 mei om 02.55 uur is het rijbewijs van een 25-jarige Arnhemmer ingevorderd. Twee agenten reden rond die tijd op de Rijksweg A2 ter hoogte van Abcoude in een opvallende politieauto. In hun achteruitkijkspiegel zagen ze een personenauto met hoge

snelheid naderen. Toen de 25-jarige bestuurder doorkreeg dat hij achter een politieauto zat, minderde hij plotseling vaart. Hij haalde de politieauto langzaam in en gaf weer gas toen hij dacht uit het zicht te zijn. De agenten hebben de auto gevolgd en zagen dat de bestuurder tussen Vinkeveen en Abcoude weer behoorlijk in snelheid toenam. Ze startten een meting die resulteerde in een gemiddelde snelheid van 160 km/uur. Op het traject gold een limiet van 90 km/uur. De bestuurder is tot stoppen gemaand en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen fiets

WOERDEN Agenten zagen zondag 31 mei omstreeks 03.30 uur een man met een afgesloten fiets slepen. Ze spraken de 18-jarige Woerdenaar aan op de Molenstraat en vroegen om zijn identiteitsbewijs. Al snel meldde zich de eigenaresse van de fiets, die aangaf dat haar bezit was gestolen. De 18-jarige man is daarop aangehouden.

Onder invloed

WILNIS Op de Herenweg is zondag 31 mei een 33-jarige man uit Polen aangehouden voor rijden onder invloed.

Rond 00.40 uur kreeg de politie een melding dat een auto met Pools kenteken gevaarlijk door Mijdrecht reed. In Wilnis kon de politie de bestuurder aan de kant van de weg zetten. Na een eerste blaastest bleek dat de 33-jarige man uit Polen te veel had gedronken. De ademanalyse wees vervolgens uit dat hij 1045 ug/l alcohol in zijn lichaam had. In overleg met de officier van justitie moest de man direct een geldboete van 800 euro betalen.

Harddrugs

WOERDEN Op vrijdag 29 mei omstreeks 23.40 uur hielden surveillerende agenten een man aan voor het overtreden van de Opiumwet.

De agenten fietsten over de Iepenlaan in de richting van Molenvliet. Ze zagen een personenauto staan met een bromfietser erbij en wilden deze controleren. De bromfietser ging er echter vandoor. Ook de automobilist reed snel weg richting het centrum. Op de Chrysantstraat zagen de agenten de auto weer rijden en konden ze de bestuurder, een 19-jarige man uit Harmelen, staande houden. Hij probeerde er weer vandoor te gaan, maar de agenten konden dit voorkomen. De man werd aangehouden en bij zijn fouillering kwamen drie kleine pakjes harddrugs aan het licht. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Botendief

BREUKELEN De politie heeft zaterdag 30 mei een verdachte van diefstal van een boot aangehouden. Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat een man een boot probeerde te stelen aan de Scheendijk. Een getuige zat achter de verdachte aan, maar de verdachte kon ontkomen. Agenten zagen op de Laan van Gunterstein vervolgens een auto rijden en wilden de bestuurder laten stoppen om hem te controleren. De bestuurder, een 29-jarige man uit Kockengen, gaf gas en ging er vandoor. Na een achtervolging hielden agenten de man uiteindelijk aan. Hij voldeed aan het signalement van de botendief en werd ook daarvoor aangehouden. De man verzette zich en agenten gebruikten pepperspray om hem onder controle te krijgen. Op de Scheendijk bleek een boot te zijn losgemaakt. Ook was een buitenboordmotor losgemaakt. De eigenaar deed aangifte van diefstal.

Bushokje vernield

BREUKELEN Zaterdag 30 mei zijn vier jongeren aangehouden op verdenking van het vernielen van een bushokje aan de Vrijheidslaan. Om 23.05 uur kreeg de politie een melding dat vier jongeren een bushokje hadden vernield en vervolgens in een bus richting Utrecht waren gestapt. Agenten spoorden de bus op en hielden in de bus de vier jongeren aan. Het ging om drie jongens uit Breukelen van 17,18 en 19 jaar oud en een 16-jarige jongen uit Utrecht. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld.

Ongeval met dodelijke afloop

NIGTEVECHT Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Kanaaldijk Oost.

Een 80-jarige man uit Nieuwegein is door nog onbekende oorzaak met zijn scooter tegen een boom beland. De bestuurder van een scooter is daarbij enkele meters naar beneden van het talud gevallen en is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Een duikploeg van de brandweer heeft nog naar eventuele opzittenden gezocht maar niemand aangetroffen.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Waarschijnlijk reed de man over het fietspad in de richting van Nigtevecht. De politie is op zoek naar getuigen én naar de persoon die het ongeval bij de alarmcentrale meldde. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844.

Aanrijding

MAARSSEN - Op vrijdag 29 mei is op de Floraweg omstreeks 10.35 uur een 40-jarige automobilist uit Maarssen gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. Ter hoogte van de kruising met de Amsterdamse Slag reed een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwegein in de richting van de Vogelweg. Uit de tegenovergestelde richting kwam de automobilist aanrijden en die wilde de afslag Amsterdamse Slag nemen. De automobilist keek recht tegen de zon in een zag de vrachtwagen over het hoofd. Een frontale aanrijding was het gevolg. De automobilist is per ambulance met hoofdletsel naar het UMC vervoerd.