Gemeente Vlaardingen


Bibliotheek promoot juni: de maand van het spannende boek.

28 mei 2009

Voor liefhebbers van detectives en thrillers worden spannende boeken in de maand juni flink in het zonnetje gezet door bibliotheken en boekhandels. Het thema is dit jaar 'wraak'.

Tussen de voetbalwedstrijden door, of juist tijdens de voetbalwedstrijden op zoek naar een leuke bezigheid? Zoek een lekker spannend boek uit, leen een serie detectives op DVD, doe mee aan de spannende verhalenwedstrijd 'De Medaille van leer' of speel het digitaal Moordspel De engel van de wraak

Spannende verhalenwedstrijd De medaille van leer De Stadsbibliotheek organiseert in juni ook een spannende verhalenwedstrijd. De medaille van leer is de titel van het verhaal dat Eva Timmermans, lid van de Vlaardingse schrijversclub Rotonde, heeft geschreven. Dit verhaal is alleen nog niet af. Maak het verhaal zo spannend mogelijk en win een Mexicaanse goodiebag t.w.v. 75,00! Of een cadeaubon van 25,00. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Lees 'De medaille van leer', en laat de fantasie werken!

De spelregels zijn:

* Er zijn 2 leeftijdscategorieën namelijk: 14 tot 18 jaar en 18 jaar en ouder;

* Gebruik niet meer dan 1500 woorden om het verhaal af te maken;
* Inzenden kan tot en met 22 juni 2009;
Mail de inzending naar info@bibliotheek.vlaardingen.nl of stuur het op per post naar Stadsbibliotheek Vlaardingen, Postbus 4038, 3130 KA te Vlaardingen; Noteer naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en leeftijd;

* Op 30 juni wordt de uitslag bekend gemaakt op onze website;
* Winnaars krijgen persoonlijk bericht;

* Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Bibliotheekactie! Reis heel voordelig 1e klas
Voor leden van de bibliotheek is er tijdens de Maand van het Spannende Boek weer een leuke actie: ieder volwassen lid dat in juni een spannend boek leent ontvangt (zolang de voorraad strekt) een boekenlegger met een mooi aanbod van de NS: een eersteklas dagkaart voor slechts 22,50 in plaats van 72,80.

Doe mee met het digitale Moordspel De engel van de wraak De bibliotheken in Zuid- en Noord-Holland bieden alle liefhebbers van het spannende boek een Digitaal Moordspel aan. Alle liefhebbers van spannende boeken en detectiveseries, zowel jong als oud, worden opgeroepen om in de huid te kruipen van een rechercheur bij het digitale moordspel 'De engel van de wraak'. Ga naar de website www.misdadig.nl en meldt u aan.

Het Digitale Moordspel bestaat uit een verfilmd verhaal in 4 afleveringen. Het is geschreven door de bekende scenarioschrijver Dick van den Heuvel. De 4 afleveringen zijn vanaf begin juni te volgen via www.misdadig.nl, RTV Rijnmond en enkele regionale dagbladen.

Winnaars worden gejureerd op originaliteit en de juiste oplossing. Maak kans op mooie prijzen, zoals een pakket met thrillerboeken of een real-life moordspel!