Politie Groningen

Dinsdag 26 mei 2009

Provincie Groningen, 26-05-2009

Groningen: vrouw voor heling van parfum aangehouden

De politie heeft maandagavond op het Damsterdiep een 47-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten troffen de vrouw in een portiek aan. Zij was in het bezit van een plastic tas met daarin 13 doosjes parfum. Hierop werd de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Uit de politieadministratie bleek dat de Stadjer dit jaar al twee keer is aangehouden voor parfumdiefstal. De vrouw werd voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De doosjes parfum werden in beslag genomen. De Stadjer wordt vandaag gehoord.

Groningen: Stadjer rijdt onder invloed

De politie heeft maandagnacht op het Nassauplein een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De Stadjer werd door de politie gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de man 1,05 promille alcohol in zijn bloed. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Wel kreeg de man een rijverbod van vier uren opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 31-jarige man zonder vaste woonplaats is maandagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man stal een mobiele telefoon bij een winkel aan de Westerhaven in Groningen. Hij werd met behulp van camerabeelden door de medewerkers van de winkel betrapt. Hij bekende de diefstal. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 22-jarige fietsster uit Groningen is maandagavond op de Oude Boteringestraat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 28-jarige automobilist uit Groningen opende tijdens het passeren van de vrouw de portierdeur van zijn auto. De vrouw kwam ten val. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Zuidhorn: meisje komt met de schrik vrij

Een 4-jarig meisje uit Zuidhorn is maandagochtend op de Kaag bij een verkeersongeval met de schrik vrij gekomen. Het meisje was met haar voet van de trapper gegleden. Hierop kwam zij met haar enkel klem te zitten tussen het frame en de trapper. De brandweer kon de 4-jarige loskrijgen. Uiteindelijk bleek zij na behandeling van
ambulancepersoneel geen letsel te hebben. Het meisje kreeg van de politie een troostbeer uitgereikt. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Marum: drie lichtgewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Marum zijn maandagmiddag drie personen gewond geraakt. Het drietal zat samen met vier andere mensen in een busje. De bestuurder van het busje raakte door een klapband de controle kwijt over het stuur. Het busje sloeg vervolgens over de kop en belandde in de bermsloot. Alle inzittenden liepen schaafplekken en kneuzingen op. Zij konden op eigen kracht uit de auto komen. Drie inzittenden moesten voor een verdere behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Leek: man aangehouden voor belediging agenten

Een 23-jarige man uit Marum is maandagmorgen door de politie aangehouden voor belediging. Surveillerende agenten zagen de man fietsen over De Holm in Tolbert. Toen de Marumer de agenten zag, beledigde hij de agenten met gebaren. Toen de dienders de verdachte hierop aanspraken, uitte hij wederom beledigende taal naar de agenten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. In het politiebureau schopte hij tegen de celdeur. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Zuidhorn: wandelaar botst op motorrijder bij avondvierdaagse

Een 6-jarige jongen uit Aduard is maandagavond gewond geraakt bij een botsing met een 46-jarige motorrijder uit Feerwerd. De jongen liep in een groep de avondvierdaagse op de Medenerweg in Den Ham. Volgens de bestuurder van de motorfiets verliet de jongen plotseling de groep en hij liep verder de weg op. De 6-jarige zag daarbij de motorfiets over het hoofd. De motorrijder kon hem niet meer ontwijken, waarna hij de wandelende jongen aanreed. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van de aanrijding een rapportage gemaakt.