RTL Group

Caraïben decor nieuwe culinaire zeeslag in 'Herrie Aan De Horizon'

In de nieuwe programmaserie Herrie Aan De Horizon, wekelijks vanaf dinsdag 19 mei bij RTL 4 te zien, krijgen dit keer ambitieuze kookduos de kans om hun hobby in één klap naar een hoog niveau te tillen. Honderden kandidaten hebben zich gemeld voor deze serie en verlaten graag de keuken thuis om hun kooktalent te laten beoordelen door kookgigant Herman den Blijker. Na twee zware selectierondes neemt hij negen getalenteerde koppels mee op een cruise vanuit Fort Lauderdale, Florida. Deze prachtlocatie is het vertrekpunt van het avontuur op zee, langs de meest betoverende Caribische eilanden. De duos gaan aan boord van de MS Westerdam van de Holland Amerika Lijn en maken zich op voor de strijd: wie zijn de beste?

Op verschillende Caribische locaties, zoals Grand Turk, San Juan, Sint Thomas, Half Moon Cay, Georgetown, Cozumel en op volle zee, krijgen de duos de meest uiteenlopende en uitdagende kookopdrachten. Deze hebben te maken met de plaats waar ze op dat moment zijn. Het bereiden van het zeeslak-gerecht Conch op het slechts achttien vierkante kilometer grote Grand Turk-eiland en het maken van Mojito op San Juan staan op het menu. Natuurlijk moeten de koppels zich ook op volle zee bewijzen. Zo krijgen zij de taak om aan de hand van de ingrediëntenlijst van het schip vijf bijzondere sandwiches te bereiden. Elke week moet het duo dat de opdrachten het minst goed uitvoert het schip verlaten en uiteindelijk blijven er twee koppels over. Voor de finaleopdracht bereiden zij in Miami een vijfgangenmenu voor een topjury. De finalisten die deze opdracht het best uitvoeren mogen zich het beste hobbykook-duo van Nederland noemen en gaan naar huis met een stage bij 2-sterrenkok Hans van Wolde van Beluga in Maastricht, een cruise en een workshop bij de Parijse kookschool Cordon Bleu.

Website: rtl.nl/herrieaandehorizon

Uitzending: wekelijks, vanaf dinsdag 19 mei, tussen 21.30 en 22.30 uur.

---

\ Noot aan de redactie: een groepsfoto van de kandidaten kunt u opvragen via Mediadocumentatie: mediadocumentatie@rtl.nl of 035-6718553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Onno Posthuma, via tel. 035-6718667 of via onno.posthuma@rtl.nl.