Ingezonden persbericht


COLT lanceert Managed Services divisie

Amsterdam - 13 mei 2009, COLT Telecom, een toonaangevende aanbieder van zakelijke communicatiediensten, heeft haar bedrijfsstructuur uitgebreid met een Managed Services divisie. De komst van deze divisie is reeds aangekondigd in September 2008 als onderdeel van COLTs groeistrategie. De divisie is opgericht om klanten IT services en oplossingen op maat te bieden. De diensten die binnen de Managed Services divisie aangeboden worden variëren van cloud-based services tot diverse hosted applicaties. Het COLT managed services team is nu actief in diverse projecten en houdt zich met name bezig met het standaardiseren van platforms (ondersteund door COLTs datanetwerk), utility computing en het managen van datastromen in haar datacenters.

De managed services oplossingen van COLT hebben zich in het verleden met name bewezen in de financiële sector, professionele dienstverlening, media en de publieke sector. COLTs grondige kennis over datanetwerken en datacentra maken unieke cloud-based managed services mogelijk. Deze services bieden klanten concurrentievoordelen door middel van een snelle time-to-market, lagere IT kosten en netwerkbeveiliging. Kritische IT issues binnen deze markt hebben voornamelijk betrekking op zaken als reorganisaties, het bewerkstelligen van een flexibele infrastructuur, kostenreductie en het matigen van risico op bedrijfskritische datatoepassingen.

Onlangs is Maggy McClelland aangetrokken als Managing Director binnen de divisie. In diverse voorgaande functies leverde zij strategisch advies op hoog niveau aan de grote namen in de zakenwereld. Inmiddels heeft zij ruim 23 jaar ervaring in de IT branche en werkte voorheen voor organisaties als IBM, CSC en Motorola. In haar voorlaatste functie was zij werkzaam als 'President of Global Operations and Professional Services' voor British Telecom. In haar nieuwe functie als MD van de Managed Services divisie binnen COLT is McClelland verantwoordelijk voor strategisch beleid. Zij houdt zich met name bezig met implementatie van fundamentele business transformatie voor duurzame en winstgevende groei in de diverse markten waarin COLT actief is. Zij heeft een schat aan consultancyervaring op hoog niveau binnen diverse bedrijven in de IT sector.

Rakesh Bhasin, CEO van COLT vertelt: "De Managed Services divisie is het kloppend hart van onze onderneming. Door de oprichting van een dedicated Managed Services divisie kunnen we onze diensten daadwerkelijk naar een hoger plan tillen. We zijn dan ook zeer verheugd dat Maggy McClelland deze functie heeft geaccepteerd omdat wij geloven dat haar expertise en leiderschap een sterke toegevoegde waarde heeft voor COLT."

McClelland ziet grote kansen voor COLT als aanbieder van managed services dankzij het feit dat zij een eigen infrastructuur hebben op het gebied van datanetwerken en datacentra. "Ons portfolio van managed services oplossingen maakt het mogelijk voor klanten om op een meer efficiënte en flexibele manier IT beheer- en netwerktoepassingen aan te schaffen. We zijn erg verheugd over het feit dat deze 'On Demand' producten realiteit worden voor onze klanten. Wij bieden hen hiermee handvaten voor een sterkere concurrentiepositie en een beter beheersbaar budget. COLTs voordurende investeringen in het Europese glasvezelnetwerk in combinatie met onze 18 datacentra in eigen beheer geeft ons een unieke propositie. Het voordeel van deze technologieën in eigen beheer werkt altijd in het voordeel van de klant en geeft onze organisatie meer slagvaardigheid."

De markt begint de pijn van de wereldwijde recessie sterk te voelen, hierdoor zijn bedrijven op zoek naar duurzame en kostenefficiënte investeringen. Met de top 25 financiële instellingen, 67 van de top 100 Europese banken en 20 Europese beursvloeren in het klantenbestand kan COLT in deze tijd een verschil maken door met een Managed Services divisie optimaal in te spelen op de wensen binnen deze bedrijven. COLTs managed services zijn beschikbaar voor alle COLT klantsegmenten: grootzakelijk, middenzakelijk en de Wholesale markt. Voorbeelden van managed services die op het moment hoog op de agenda staan bij klanten zijn virtualisatie en cloud computing.

Over COLT
COLT is een toonaangevende Europese aanbieder van zakelijke telecommunicatie diensten. COLT is gespecialiseerd in het leveren van data, spraak and managed services aan grote bedrijven, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. COLT heeft in 13 landen een netwerk van 25.000 km, inclusief metropolitan area netwerken in 34 grote Europese steden met directe glasvezel verbindingen naar 15.000 gebouwen en 18 COLT datacentra. COLT Telecom Group S.A. staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over COLT en haar diensten kunt u vinden op www.COLT.net.

-- Einde --




Ingezonden persbericht