VU medisch centrum
Restaurant schenkt opbrengst kookboek aan hematologie
7 mei 2009
Restaurant & Hotel Merlet schenkt de
opbrengst van het foto- en verhalenboek 'Kunst in de keuken, een
restaurant met 10 sterren' aan de afdeling hematologie. Eigenaars Bert
en Nelleke van Bourgonje willen hiermee het 25-jarig bestaan van hun
bedrijf inzetten voor het goede doel. Het boek is een combinatie van
kook- en schilderkunst en is ontstaan tijdens een tweedaags verblijf
van tien kunstenaars in het hotel: de schrijvers Ronald Giphart,
Saskia Noort, Joost Zwagerman, Bart Chabot, en de kunstenaars
Marjolein de Bruin, Judith Wiersema, Pauline Bakker, Ron Moret, Michel
Poort en John Breed.
Saskia Noort schreef prachtige teksten in de Koninklijke Suite, Joost
ging terug naar zijn roots en Bart vrolijkte op in de Bossuite. Ook de
werken die de kunstenaars gemaakt hebben, aan de hand van hun bezoek,
zijn prachtig geworden. De verteller in het boek is Ronald Giphart.
Daarnaast zijn er mooie gerechten van chef-kok Timo Munts en het
passend wijnadvies van Sommelier Sietse van Zanten.
'Kunst in de keuken, koken met tien sterren' is verkrijgbaar bij de
boekhandel en kost 40 euro.
bron: Tracer