Gemeente Binnenmaas

Gemeentelijk noodfonds Binnenmaas

Er kan zich een situatie voordoen waarin (bijzondere) bijstandsverlening niet mogelijk is, terwijl er toch sprake is van een schrijnende financiële (nood)situatie. In zon geval kan vanaf 1 juni 2009 een beroep worden gedaan op het noodfonds gemeente Binnenmaas.

Hulp via het noodfonds kan uitsluitend plaatsvinden als vaststaat dat geen beroep kan worden gedaan op bijzondere bijstand, schuldhulpverlening of andere mogelijkheden.

Wie komt in aanmerking voor het noodfonds?

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het noodfonds, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:


* u moet ingeschreven zijn in de Gemeentelijke Bevolkingsadministratie (GBA) van de gemeente Binnenmaas;
* u moet een zelfstandig huishouden te voeren;
* u kunt géén gebruik maken van andere voorzieningen zoals bijzondere bijstand, regionaal minimabeleid, schuldhulpverlening en/of andere financiële mogelijkheden (voorliggende voorzieningen);

Procedure

Wie een beroep wil doen op het noodfonds, moet zijn verzoek om een bijdrage schriftelijk indienen bij de gemeente Binnenmaas. Bij uw verzoek vermeldt u uw persoonlijke gegevens en de reden waarom u een beroep doet op het noodfonds. De Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard stelt een nader onderzoek in waarbij zij vooral kijkt naar de mogelijkheden van andere voorzieningen. De gemeente Binnenmaas neemt vervolgens een besluit of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit het noodfonds. Dit kan maximaal één keer per kalenderjaar.

U kunt het aanvraagformulier voor het noodfonds downloaden via de digitale balie en u kunt de Verordening gemeentelijk noodfonds gemeente Binnenmaas inzien op deze website onder 'Bestuur & Organisatie/Regelgeving & Beleid'. Voor meer informatie kunt u contact op met mevrouw E. Gouwens, via tel. 078 676 44 33.

Verstrekkingen uit het noodfonds

Een verstrekking uit het noodfonds doet de gemeente direct aan de belanghebbende(n), bijvoorbeeld de woningcorporatie, het energiebedrijf of een andere schuldeiser of leverancier. De gemeente verstrekt de bijdrage dus niet rechtstreeks aan de aanvrager.

De maximale hoogte van de bijdrage is 3.000,-- per aanvraag.