Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven
PERSBERICHT
Houten, 4 mei 2009
JONGE SLAGERS OP WEG NAAR INTERNATIONAAL SUCCES
Erwin Prins en Rick Megens kwalificeerden zich op 28 april tijdens de Nederlandse voorronde voor de
International Young Butchers' Competion (IYBC). Het Nederlandse team gaat in september de
competitie aan met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk,
Zwitserland en Ierland.
De negen deelnemers aan de voorronde moesten hun kwaliteiten tonen in drie disciplines:
· maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
· maken van twee keukenklare producten
· uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
De jury van de voorronde, bestaande uit Ton Oosterveer en Gjalt Landman (beiden van SVO) was
zeer tevreden over het niveau van de deelnemers.
Prins en Megens wonnen respectievelijk de eerste en tweede prijs. Op de derde plaats kwam Wiebe
Houwers die reservekandidaat is voor de internationale wedstrijd eind september bij de SVO-
opleidingslocatie in Best. De drie winnaars starten vanaf half mei met een intensief
trainingsprogramma onder leiding van vakdeskundigen. Deelname aan de wedstrijd op 28 en 29
september biedt een unieke mogelijkheid voor jonge vakmensen zich verder te ontwikkelen en hun
krachten te meten met de internationale top.
Over de winnaars
De drie winnaars van de voorronde zijn allen deelnemers aan een SVO-opleiding.
Erwin Prins volgt de opleiding voor chef versdetailhandel en werkt bij slagerij Aling in Annen. Rick
Megens volgt dezelfde opleiding en werkt bij slagerij de Best in Bergen (L). Wiebe Houwers leert voor
winkelslager en werkt bij keurslagerij Hubers in Lichtenvoorde.
Werken met vers leer je bij SVO
SVO is dé mbo-opleider in de verse voedingsbranche. Denk bijvoorbeeld aan functies in de slagerij,
supermarkt, fastservice, een vis- of groentewinkel of een industrieel voedselverwerkende organisatie.
SVO biedt mbo-opleidingen van niveau één tot en met vier voor onder andere verkoopmedewerkers,
productiemedewerkers, traiteurs, winkelslagers en managers. Leerlingen gaan een dag in de week
naar school en zijn de rest van de week aan het werk in een erkend leerbedrijf.