Gemeente Enschede

Veelgestelde vragen afsluiting N35

Wat gaat Rijkswaterstaat doen?

Rijkswaterstaat voert vanaf zaterdag 2 mei tot en met zondag 17 mei werkzaamheden uit aan de N35 tussen Enschede-Zuid (aansluiting nr. 25) en de Duitse grens in beide richtingen. De N35 wordt duurzaam veilig ingericht door het aanbrengen van bermverharding en een groene markering op de weg. Bovendien wordt de asfaltdeklaag tussen Enschede-Zuid (25) en de Oostweg vervangen. Hiervoor sluit Rijkswaterstaat de N35, tussen Enschede-Zuid en de Duitse grens, deze twee weken geheel af. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt Rijkswaterstaat in twee fases aan de N35. Het verkeer dient rekening te houden met omleidingsroutes en een langere reistijd.

Wat betekent dit voor het verkeer?

o Zaterdag 2 mei tot en met vrijdag 8 mei 2009 De N35 is tussen de Oostweg en Duitsland in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. De kruising met de Oostweg is wel open voor alle verkeer.

o Zaterdag 9 mei tot en met zondag 17 mei 2009 De N35 is tussen Enschede-Zuid (25) en de Oostweg in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. De kruising met de Oostweg is wel open voor alle verkeer.

Wat zijn de omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden aan de N35 tussen Enschede-Zuid (aansluiting 25) en de Duitse grens van 2 t/m 17 mei 2009 wordt het verkeer gedurende twee weken omgeleid.


- Verkeer vanuit Duitsland richting Enschede en Hengelo wordt omgeleid via de Amtsvennweg (L572), de Alstätter Brook (L560), de Knalhutteweg (L560), de Vlierstraat en de Buurserstraat en dient omleidingsroute E te volgen.


- Het verkeer vanuit Hengelo en Enschede richting Duitsland wordt omgeleid via de Buurserstraat, Broekheurnering, de Knalhutteweg (L560), de Alstätter Brook (L560) en de Amtsvennweg (L572) en dient omleidingsroute G te volgen.

De weggebruiker moet rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 15 minuten voor het rijden van de omleidingsroute.

Waarom wordt de N35 duurzaam veilig ingericht?

De N35 tussen Enschede-Zuid en de Duitse grens wordt veiliger gemaakt volgens het verkeersveiligheidsprogramma Duurzaam Veilig. Duurzaam Veilig is één van de belangrijkste onderdelen van het Nederlands beleid over de aanpak van verkeersveiligheid. Door heel Nederland worden N-wegen voorzien van nieuwe strepen, die de weggebruiker duidelijk maken wat de maximum toegestane snelheid is en of een eventueel inhaalverbod geldt. De N35 krijgt een dubbele doorgetrokken witte streep met een groen middenvlak. De dubbele doorgetrokken witte streep betekent dat inhalen verboden is. Het groene middenvlak geeft aan dat de maximum snelheid 100 km/uur is. Daarnaast krijgt de N35 bermverharding wat meer grip geeft, waardoor de kans op bermongevallen afneemt. Bovendien bevordert de bermverharding de doorstroming van de hulpdiensten bij calamiteiten.

Wat doet Rijkswaterstaat om de hinder tijdens de werkzaamheden te beperken?

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer gedurende twee weken omgeleid. Deze omleidingsroutes zijn in overleg met de gemeente
Enschede, Stadt Gronau, Landesbetrieb Strassenbau en de Nederlandse en Duitse politie vastgesteld. De omleidingsroutes staan ter plaatse met gele borden aangegeven. De weggebruiker moet rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 15 minuten voor het rijden van de omleidingsroute.

Heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden afgestemd met de omgeving?

Rijkswaterstaat heeft veel overleg gehad met de gemeente Enschede, de Nederlandse en Duitse politie, Stadt Gronau en Landesbetrieb Strassenbau om te bekijken hoe de werkzaamheden in een korte periode met zo min mogelijk hinder uitgevoerd kunnen worden.

Heeft Rijkswaterstaat de omleidingsroutes afgestemd met de omgeving?

De omleidingsroutes zijn in overleg met de gemeente Enschede, Stadt Gronau en Landesbetrieb Strassenbau en de Nederlandse en Duitse politie vastgesteld.

Waar kan ik meer informatie vinden over de werkzaamheden aan de N35?

Op www.rijkswaterstaat.nl/N35 via het gratis informatienummer 0800-8002.

Waar kan ik meer informatie vinden over Rijkswaterstaat?

Op www.rijkswaterstaat.nl of via het gratis informatienummer 0800-8002.

Hoe kan ik Rijkswaterstaat bereiken?

Vragen, klachten of ideeën kunt u

- telefonisch stellen via het gratis informatienummer 0800-8002
- per email 08008002@rws.nl of

- via de website www.rijkswaterstaat.nl

Geplaatst: 29 april 2009.

29 april 2009