Secretaresse loopt uit de pas


Grootste knelpunt manager/secretaresse zit tussen de oren

Rotterdam, 20090501 -- Strubbelingen in de samenwerking tussen managers en secretaressen zijn vaak een gevolg van het niet synchroon lopen van gedachtenpatronen. Dit constateerde Marlene Beck, consultant van Espaz every secretary in Arnhem.

Marlene Beck, die op 1 mei 2009 de deuren opende van de nieuwe Espaz-vestiging in Overijssel, heeft heel wat samenwerkingen in de praktijk zien spaaklopen. "Vaak kloppen opdrachtgevers aan bij Espaz wanneer de relatie met de secretaresse al volledig ontspoord is. En dat is jammer. Sommige problemen kunnen al in een vroeg stadium worden geconstateerd en verholpen.

Secretaressen zijn over het algemeen type A persoonlijkheden: perfectionistisch, controlfreaks, multitaskers. Maar veel te weinig assertief. Daarom lopen zij in de turbulente praktijk van veel organisaties, vaak heel gefrustreerd tijden uit de pas. Zonder in staat te zijn proactief en flexibel in te springen op de ad hoc acties van hun manager. Die manager heeft vaak geen benul van de onrust die bijvoorbeeld het steeds maar uitstellen van een beslissing of het omgooien van de prioriteiten kunnen veroorzaken. Er is geen aandacht voor hoe de over de schutting gegooide wijzigingen aankomen. Secretaressen moeten leren aandacht op te eisen voor de dingen die zij echt belangrijk vinden.

Niet alle grieven en spanningen opkroppen maar constructief ter sprake brengen. Espaz probeert in haar dienstverlening secretaressen én managers te begeleiden in hun samenwerking. Uiteraard hoop ik in de regio Arnhem veel secretaressen aan een baan te helpen, maar het is ook heel bevredigend om secretaressen die goed zijn in hun vak voor een organisatie te behouden. Zeker nu wij onze test-tool Check Your Boss kunnen inzetten, een online manager/secretaresse test, hebben wij de knelpunten in de samenwerking snel in kaart."

Espaz every secretary vervult inmiddels bijna 10 jaar vaste en tijdelijke vacatures, verzorgt secretariële opleidingen, coaching en training alsmede audits en herinrichting van secretariaten. Daarnaast worden loopbaanbegeleidende tools ontwikkeld. Speerpunt van Espaz in 2009 is marktonderzoek onder de secretariële doelgroep.

www.espaz.nl
www.checkyourboss.nl

ESPAZ every secretary
Veerkade 7
3016 DE Rotterdam`





Ingezonden persbericht