Finalisten Lof Working Mom & Dad 2009 bekend

01/05/2009 16:02

Lof Media

Vijf werkende moeders en vijf werkende vaders zijn uit ruim 200 genomineerden geselecteerd en maken kans op de titel Lof Working Mom & Working Dad 2009. Deze finalisten worden op 1 mei bekend gemaakt op www.lofonline.nl. De tien inspirerende kandidaten zijn ondernemend, ambitieus en maatschappelijk bevlogen. Ook is hun profiel zeer divers, van brandweervrouw tot succesvolle zakenman, van schooldirecteur tot servicemonteur, allen onderscheiden zich op hun eigen manier. Veel ballen in de lucht houden, positief blijven en een inspirerend voorbeeld voor anderen zijn, zo maken zij kans de Working Mom Working Dad 2009 te worden.

Stemmen en jury

Van 1 t/m 31 mei kan iedereen op zijn of haar favoriete Working Mom en Working Dad stemmen. Daarnaast zal een vakkundige jury haar oordeel vellen over de finalisten. De stemmen van het publiek en het oordeel van de jury tellen beide voor 50 procent mee. De jury bestaat dit jaar uit: Voorzitter Pia Dijkstra (voorzitter van de Taskforce DeeltijdPlus), Marije Koets (directeur Marketing & Communicatie bij Vitae, het netwerk van de Nieuwe Professional), Bercan Günel (oprichter van Woman Capital en Lid Raad van Advies Lof), Jolanda Holwerda (hoofdredacteur en uitgever van Lof) en Richard Steenborg (voorzitter van Vakcentrale MHP) en Ferdi Licher ( Directeur Emancipatie, Ministerie van OC?).

De uitslag

De Lof Working Mom & Dad 2009 worden bekend gemaakt tijdens het Lof Nationaal Werkende Moeder- en Vaderdagontbijt. Onder het motto 'Ambities gezocht m/v', vindt dit ontbijt plaats op donderdagochtend 11 juni in het stadhuis van Amsterdam. Burgemeester Job Cohen opent het ontbijt, key note speaker Alison Maitland, journalist en auteur van het boek 'Why Women mean business' - Understanding the Emergence of our next economic revolution' schudt de aanwezig mannen wakker en cabaretière en theatermaker Hester Macrander houdt de ochtend luchtig. Hoogtepunt is de bekendmaking en huldiging van de Lof Working Mom & Dad 2009 door Pia Dijkstra, Voorzitter Taskforce DeeltijdPlus en Ferdi Licher, Directeur Emancipatie, Ministerie OC & W.

Missie Lof

Initiatiefnemer van de Lof Working Mom & Dad 2009 is Lof, hét multimediaal platform voor moeders met ambitie. Lof heeft de missie om met een tweemaandelijks tijdschrift, een website (www.lofonline.nl) en met het organiseren van debatten, evenementen én onderzoek, een cultuurverandering tot stand te brengen over het denken rondom het combineren van werk en gezin. Samen met het bedrijfsleven, overheid en politiek op zoek gaat Lof op zoek naar oplossingen om de combinatie werk en gezin meer vanzelfsprekend te maken.

Met een positieve insteek biedt Lof herkenning, erkenning en inspiratie voor werkende moeders. De verkiezing en het ontbijt sluiten helemaal hierbij aan. Erkenning door bijzondere combivrouwen alle lof te geven. En dit jaar ook de combimannen, want mannen en vrouwen hebben elkaar hard nodig in het creëren van mogelijkheden.

Powered by: De Lof Working Mom & Dad 2009 en het Lof Nationaal Werkende Moeder- en Vaderdagontbijt worden mede mogelijk gemaakt door Taskforce DeeltijdPlus en Vitae:

De Taskforce DeeltijdPlus zet zich in om het vanzelfsprekend te maken dat vrouwen meer uren willen en kunnen werken. Veel vrouwen willen ook graag enkele uren meer werken, als ze tenminste een goede balans kunnen vinden tussen werk en privé. Goede afspraken thuis en met de werkgever zijn van groot belang.

Vitae is het netwerk van de Nieuwe Professional. Deze professional onderscheidt zich niet door leeftijd, achtergrond of geslacht maar door mentaliteit. Een mentaliteit waarbij de verantwoordelijkheid voor leven en werk bij de professional zelf ligt. Deze is zich bewust van zijn/haar toegevoegde waarde en neemt zelf verantwoordelijkheid voor zijn/haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vanuit deze visie gelooft Vitae in werkende ouders.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lofonline.nl