Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 01-05-2009

Achtervolging gestolen auto

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag na en achtervolging een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Rond 12.15 uur kreeg de politie een melding dat een gestolen auto in de omgeving van het Salvador Allendeplein reed. Agenten zagen het voertuig in de richting van de Brailledreef rijden. de achtervolging werd ingezet. Op de kruising van de Einsteindreef met de Humberdreef stopte de auto voor het rode verkeerslicht. Eén politieauto stopte achter het voertuig en een andere surveillanceauto schuin half voor de auto van de verdachte.

Op het moment dat één van de agenten was uitgestapt, gaf de bestuurder gas en ramde de politieauto die schuin voor de auto stond. Hierbij kon de agent nog net wegspringen. De verdachte reed hard werd in de richting van de Karl Marxdreef. Ter hoogte van het benzinestation ging de bestuurder spookrijden. Vervolgens reed al spookrijdend de Rijksweg A27 in de richting van Breda op.

De politie heeft de bestuurder via de vluchtstrook gevolgd. Ter hoogte van de afrit Utrecht noord was de man uit de auto gestapt en gevlucht. De gehele omgeving werd afgezet en met behulp van politiehonden afgezocht. De 33-jarige verdachte uit Nijmegen werd door de hond in het hoge gras aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dode man

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Louis Armstronglaan een ongeval plaats waarbij een man in een rolstol kwam te overlijden.

Getuigen belden omstreeks 17.40 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een man in een rolstoel in het water was beland. Ter plaatse bleek dat een 82-jarige man uit Amersfoort met zijn rolstoel achteruit in het water was beland. Omstanders grepen snel in en haalde de man op het droge. Helaas bleek de man al te zijn overleden. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld, maar gaat uit van een tragisch ongeval.

Mishandeling

UTRECHT Op de Groenmarktstraat heeft de politie in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 april twee mannen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Omstreeks 05.10 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Groenmarktstraat ernstig mishandeld was. Ter plaatse troffen agenten een 18-jarige man uit Utrecht aan. De man zat onder het bloed, miste een aantal tanden en één van zijn ogen was dichtgeslagen. Een man kwam op de agenten toelopen en verklaarde dat zijn vriend in de stad in elkaar geslagen was. De agenten vroegen aan het slachtoffer wat er gebeurd was.

De 18-jarige jongen verklaarde dat de man die zojuist naar de agenten was toegelopen, de man was die hem in elkaar geslagen en hem beroofd had van zijn tas. Dit had hij met een andere man gedaan. Beiden mannen, 25 en 27 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering van de verdachten trof de politie spullen van het slachtoffer aan. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Ravellaan vond in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 april een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 03.50 uur over de Ravellaan. Plotseling werd zij ingehaald door twee jongens op een scooter. In het voorbij rijden werd de vrouw achter op haar hoofd geslagen en werd haar tas weggegrist. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.