Gemeente Uithoorn

De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn werken samen!

24 april 2009
G2 nieuwe naam voor samenwerkingsverband Aalsmeer en Uithoorn.

Per 1 mei a.s. treedt G2 als nieuwe organisatie naar buiten. Dit samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn is een bundeling van krachten met als doel de dienstverlening aan de inwoners nog verder te verbeteren. De samenwerking heeft betrekking op de onderdelen Wmo-voorziening, Werk en Inkomen en WOZ/belastingen. Ook de ontwikkeling van het e-programma (digitale dienstverlening) wordt vanuit het samenwerkingsverband geregeld.

Op 29 januari jl. gaven de colleges van B&W Aalsmeer en Uithoorn toestemming om de samenwerking aan te gaan. Burgemeester Groen en burgemeester Litjens ondertekenden toen de Gemeenschappelijke Regeling. Inmiddels is het Dagelijks Bestuur samengesteld. Dit bestaat uit de beide burgemeesters en de wethouders Jaap Overbeek vanuit Aalsmeer en Maarten Levenbach vanuit Uithoorn.

Ontstaan G2 en toekomst

De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn werken al een aantal jaren samen op de bovengenoemde onderdelen. Zij deden dit in verschillende vormen. Met name het ontwikkelen van het e-programma is een activiteit die beide gemeenten gezamenlijk voor de toekomst zullen uitwerken en opbouwen. Hierbij wordt gezamenlijke kennis en kunde bijeengebracht, wat beide gemeenten als een groot voordeel beschouwen. Daarnaast is het vanwege de kosten zeer aantrekkelijk om gezamenlijk de inkoop van de nodige systemen te doen.

Een nieuwe naam, logo en huisstijl

Maandag 20 april is de nieuwe naam voor het samenwerkingsverband officieel bekendgemaakt: G2. Ook is het logo en de huisstijl gepresenteerd.

Het logo is een kleurcombinatie van het donkerrood van het logo van de gemeente Aalsmeer en de kleur geel van het logo van de gemeente Uithoorn. De G en de 2 zijn in elkaar geklemd om de samenwerking te benadrukken. Naast het logo staat: de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn werken samen! Dit geeft aan dat het om een samenwerkingsverband gaat.

Wat merkt de burger van de samenwerking

De inwoners zullen in eerste instantie niet veel merken van de samenwerking. Achter de schermen wordt hard gewerkt om de dienstverlening nog beter te maken. Wat wel direct zichtbaar is, zijn het briefpapier en de enveloppen van de onderdelen WOZ/belastingen, Wmo-voorzieningen en Werk en Inkomen. Per begin mei 2009 zal al hun correspondentie op G2 briefpapier zijn.

Volgende week krijgen alle inwoners van Aalsmeer en Uithoorn een informatiefolder. Daarin is meer te lezen over de verschillende onderdelen van G2, waar ze zijn gehuisvest en hoe ze te bereiken zijn. ^