NCRV

Spirit 24: De nachtzoen

Een zoen voor iedere nacht

Vrijdag 1 mei, Spirit 24

23.00 uur, iedere werkdag

Met gepaste trots presenteert de IKON het nieuwste crossmediale programma: De Nachtzoen. Iedere avond deelt een charismatische, gloedvolle persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan heel het Nederlandse volk. Want kennen wij niet allen het â misschien wel onbewuste - verlangen om eens stevig te worden ingestopt? De Nachtzoen wordt gepresenteerd door Annemiek Schrijver en is vanaf 1 mei iedere werkdag te zien op Spirit 24. In de weekenden verzorgen de EO en de KRO de dagsluiting. Tot de instoppers horen onder anderen: Aart Staartjes, Lex Bohlmeijer, Christiane Berkvens, Mohammed Benzakour, Paul van Vliet, Jan Pronk, Gerti Bierenbroodspot, Margreet Blanken en Rob Oudkerk.

Wie wordt er niet graag weer eens ingestopt? En hoe heerlijk zou het niet zijn als dat iedere avond door iemand anders gebeurt en toch vertrouwd? Want de ene instopper is de andere niet. Wil degene van maandag ons graag geruststellen zodat we lekker kunnen slapen, die van dinsdag wil ons juist wakker houden. Hoe het ook zij, iedere nachtzoen-uitdeler krijgt een aantal vragen van Annemiek Schrijver voorgeschoteld, als: wat betekent de nacht voor u, is het uw vijand of uw vriend, wat wilt u achter u laten van de afgelopen dag en wat moet of mag er mee? En, niet onbelangrijk: wat betekent een nachtzoen krijgen of geven voor u? Dit levert soms onverwachte antwoorden op die onze vooroordelen over bepaalde gasten wel eens voorgoed zouden kunnen verbrijzelen.

Wie wil kan De Nachtzoen met het mobieltje doorgeven aan vriend en vijand. En binnenkort kan er ook gestemd worden op de meest inspirerende âzoenâ van de week. Die âsuperinstopperâ zal dan worden uitgenodigd voor De Zondagskus, een live televisieprogramma op Nederland 2 dat ons vertelt hoe we de rustdag nog meer luister bij kunnen zetten. Maar zover is het nog niet. We beginnen eerst met De Nachtzoen. Kijk ook op www.nachtzoen.tv en www.zondagskus.tv

Over Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 is dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. Het is een samenwerking van 12 levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, NMO, NIO, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).

De zender is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 27 en via Ziggo op kanaal 575. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.

De zender is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten!