PvdA Rotterdam


PvdA Rotterdam


----------
Nieuwsbrief - donderdag 30 april 2009


----------
Alle 1 mei-vieringen afgelast
De PvdA heeft met ontzetting kennisgenomen van de dramatische gebeurtenissen in Apeldoorn. Mariëtte Hamer: 'De PvdA is geschokt en verbijsterd over de gebeurtenissen eerder vandaag in Apeldoorn. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van de vier overleden slachtoffers en bij de gewonden en hun familieleden.'

Tijdens de persconferentie is bekend gemaakt dat hier sprake was van een bewuste actie. De PvdA is van mening dat moet worden onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren. Daarna moet worden bekeken hoe de veiligheid in het algemeen en die van de koninklijke familie in het bijzonder in het vervolg gewaarborgd kan worden.


1 mei
Vanwege de tragische gebeurtenissen in Apeldoorn vandaag, hebben de PvdA Rotterdam én de landelijke PvdA besloten o m alle geplande 1 mei vieringen en herdenkingen af te gelasten. Dit betekent dat de herdenking bij het Spiekman monument én de Nacht van de Arbeid in Watt morgen, 1 mei, niet door zullen gaan.

Campagnes gestaakt
De PvdA Rotterdam heeft zich achter de oproep van het landelijke PvdA-bestuur geschaard om alle campagneactiviteiten in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement in ieder geval tot na het weekend op te schorten. De PvdA Rotterdam heeft daarom acties op markten in kader van de Rode Zaterdag en op Dunya afgelast. De andere politieke partijen zijn ook van plan de campagne tijdelijk te staken.