PERSBERICHT

VERTRAGING PUBLICATIE JAARCIJFERS 2008
Jaarverslag vertraagd door ontwikkelingen bij Duitse entiteiten

Doorn, 29 april 2009

Nedfield NV deelt hierbij mede dat zij genoodzaakt is haar jaarverslag 2008 vertraagd te publiceren. Nedfield's Duitse dochter Tulip Beteiligungs GmbH is op 24 februari 2009 door de rechtbank van Braunschweig in staat van faillissement gesteld, zoals eerder gecommuniceerd in het persbericht van 25 februari jl. De afwikkeling van het faillissement door de curator, evenals het (nog) niet opleveren van de cijfers over 2008 door Tulip Beteiligungs GmbH en haar dochterondernemingen Devil AG, First Flash GmbH en Tulip Technology Deutschland GmbH, maken het niet mogelijk de jaarrekening voldoende betrouwbaar op te stellen. Nedfield streeft er naar alsnog in een positie te komen de geconsolideerde jaarrekening op te kunnen stellen met inbegrip van de betrokken Duitse entiteiten. Verwacht wordt dat het jaarverslag medio juni definitief zal kunnen worden opgesteld, voorzien van een accountantsverklaring. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders is vooralsnog gepland voor eind juni.

De vorderingen die de schuldeisers menen te hebben op Tulip Beteiligungs GmbH konden tot 22 april 2009 bij de "Insolvenzverwalter" (curator) worden ingediend. Er zal naar de inschatting van Nedfield niet voor eind mei 2009 bekend zijn wat de impact voor Nedfield zal zijn. Dit wordt mede veroorzaakt door de onvoorziene situatie dat Nedfield niet langer de controle heeft over Tulip Beteiligungs GmbH en haar dochterondernemingen Devil AG, First Flash GmbH en Tulip Technology Deutschland GmbH. Daarbij aangetekend dat Nedfield de gevolgde juridische procesgang - c.q. de wijze waarop een en ander tot stand is gekomen - nadrukkelijk betwist. Tevens wordt onderzocht welke strategie ten aanzien van betrokken entiteiten wenselijk is. Nedfield houdt er rekening mee dat zij vanwege deze Duitse activiteiten - naar het zich nu laat aanzien - mogelijk genoodzaakt zal zijn eenmalig circa ¤ 12 miljoen ten laste van het resultaat 2008 te moeten boeken.

Bovendien werkt Nedfield, zoals eerder aangegeven in ons persbericht van 20 februari 2009, tevens aan diverse herstructureringsmaatregelen. Daarbij is gemeld dat het afstoten van operationele bedrijfsonderdelen en het herwaarderen van activa naar reële waarde (inclusief impairment) eveneens tot de mogelijkheden behoort. Naar de huidige inzichten houdt Nedfield ermee rekening dat dit eveneens zal leiden tot een additionele substantiële afboeking ten laste van het resultaat 2008, maar de omvang daarvan staat nog niet vast.

Over Nedfield
Nedfield investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde delen van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Nedfield innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Nedfield is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doorn (Nederland). Bij Nedfield werken meer dan 300 medewerkers, verdeeld over 9 kantoren in 5 landen.

Betrokkenheid accountant
De accountant is niet betrokken geweest bij de opstelling van dit persbericht. Op de in dit persbericht opgenomen financiële gegevens is evenmin accountantscontrole toegepast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze woordvoerder, via 06 - 1585 1326 of press@nedfield.com.