Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 april 2009

Afvallen is psychologie!
Nieuwe online training 'Denk je slank'

Psychologie Magazine heeft haar tweede online training gelanceerd: 'Denk je slank'. Geen calorieën tellen, maar afvallen op basis van psychologische principes. Je eetgewoonten en emoties veranderen, in plaats van je menu.

Want afvallen is, net als aankomen, een en al psychologie: Als je voor de televisie eet, eet je al gauw 40% meer dan aan tafel Eet je met z'n tweeën, dan eet je 35% meer - en wie met een groep van zeven aan tafel zit, eet gemiddeld maar liefst 100% meer dan normaal! Wie emotioneel in balans is, eet gezonder dan wie worstelt met zijn emoties Gebruik je grootverpakkingen, dan kook je zomaar een kwart méér - en de meeste mensen eten dat ook op

Met de achtweekse training 'Denk je slank' leren deelnemers 'slimmer' te eten, hun persoonlijke valkuilen te ontdekken en makkelijker verleidingen te weerstaan. Bovendien bezorgt de training hun een positiever zelfbeeld - een wetenschappelijk aangetoond steuntje in de rug bij het werken aan een gezonder lichaam. De training is ontwikkeld in samenwerking met psycholoog Tatjana van Strien van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Hoe werkt het?
Deelnemers ontvangen acht weken lang wekelijks twee à drie e-mails met daarin een filmpje, game, schrijf- of doe-opdracht. Ook krijgen ze het boek Afvallen op Maat van Tatjana van Strien. Daarnaast ontvangen ze sms'jes met verrassende oefeningen en kunnen cursisten elkaar onderling coachen. Voor de moeilijke momenten is er sms-steun!

Eerst even testen
Ben je een externe eter, die eet 'omdat het er zo lekker uitziet'? Of een emotionele eter, die een rotgevoel aanziet voor een hongergevoel? Wie hoog scoort, is gebaat bij deze training. Test het op psychologiemagazine.nl.

Meer weten?
'Denk je slank' is de 2e online training van Psychologie Magazine. Aan de eerste training, 'Vergroot je zelfvertrouwen', hebben inmiddels bijna 2000 - enthousiaste - deelnemers meegedaan. Kijk op psychologiemagazine.nl voor meer informatie. De online training 'Denk je slank' kost € 39,95 (abonnees krijgen tot € 7,50 korting).



Ingezonden persbericht