---
File: eb9f65.gif
27 april 2009
Nieuwe Smullers opent op Leiden Centraal
Primeur voor Proefstation Leiden
Judoka Dennis van der Geest verricht openingshandeling
Op dinsdag 28 april opent judoka Dennis van der Geest, ambassadeur van verantwoord frituren, de
eerste, compleet vernieuwde Smullers op Proefstation Leiden. Smullers is het cafetaria op het
station en een van de meest succesvolle formules van NS-dochter Servex.
Het assortiment is uitgebreid met gezonde keuzes en de inrichting is modern en transparant
geworden, zodat de klant kan meekijken met de bereiding. De eigen Smullers rundvleeskroket is vrij
van kunstmatige toevoegingen en wordt gefrituurd in verantwoord frituurvet.
De nieuwe formule: snel, transparant, waar mogelijk verantwoord en gewoon lekker
Veel stationsbezoekers maken gebruik van de gevarieerde mogelijkheden om op het station wat te
eten en te drinken. Dat kan zijn door een broodje te kopen bij de Brooodzaak, een pasta-to-go bij
Julia's, een vruchtenshake bij Shakies of een lekkere snack bij Smullers.
Smullers laat zien dat snacken ook op een verantwoorde manier kan. Zo is de speciaal door topkok
Yolanda van der Jagt ontwikkelde eigen rundvleeskroket niet alleen lekker, maar ook helemaal zonder
E-nummers en dus vrij van kunstmatige toevoegingen. Voor alle snacks geldt dat zij in verantwoord
frituurvet worden gefrituurd. Het Smullers assortiment is uitgebreid met gezondere keuzes als wraps,
groene- en fruitsalades.
Ook wat betreft de apparatuur in de winkel is voor een verantwoorde invulling gekozen. De nieuwe
Smullersvestiging verbruikt ruim 40% minder energie door de toepassing van een energiezuinige
bakwand en dichte koelingen. De winkel is heel transparant en open gemaakt, zodat de klant precies
kan zien hoe zijn/haar snack wordt bereid.
Er zijn 30 vestigingen van Smullers op de grotere stations. De uitrol van het nieuwe concept start dit
jaar.
Dennis van der Geest, ambassadeur Verantwoord Frituren
Oud-wereld- en tweevoudig Europees kampioen judo Dennis van der Geest verricht de officiële
openingshandeling. `Cafetaria's moeten vechten voor een gezonder assortiment, net zoals ik dat altijd
gedaan heb voor een medaille', aldus Dennis. Hij zet zich in voor de campagne Verantwoord Frituren,
waarmee hij wil bijdragen aan een grotere bekendheid voor cafetaria's die Verantwoord Frituren. Deze
gebruiken vloeibaar frituurvet, dat gezonder is dan vast frituurvet.
Michiel Noy, operationeel directeur NS Poort
`NS werkt hard aan het steeds verder verbeteren van de dienstverlening aan klanten op stations. Denk
daarbij aan de introductie van Julia's pasta-to-go en de Brooodzaak. En vorige week opende de eerste
vestiging van de stations-versie van HEMA op Amsterdam Centraal. Vandaag opent de nieuwe Smullers
op proefstation Leiden. Ik ben trots op de slimme verbeteringen die we hebben doorgevoerd. Eén ding
is niet veranderd: af en toe een kroketje halen op het station is gewoon lekker.'
Nederlandse Spoorwegen