NEN


Norm voor veilige neutralisatie van airbags en gordelspanners

dinsdag 28 april 2009, 16:22

NEN heeft een nieuwe norm voor veilige neutralisatie van airbags en gordelspanners gepubliceerd. Steeds meer auto's zijn uitgerust met airbags en gordelspanners. Het is van belang dat deze pyrotechnische onderdelen op veilige wijze onschadelijk worden gemaakt. Initiatiefnemer Auto Recycling Nederland (ARN) is samen met betrokken partijen een eenduidige werkwijze overeengekomen.

Zowel op het gebied van gas-, geluid- en stofemissies als arbeidsomstandigheden is grondig onderzoek verricht. In de norm worden elektrische en mechanische airbags en gordelspanners behandeld. NEN 7557 Neutralisatie van airbags en gordelspanners is een uitbreiding op de serie van algemene normen voor demontagetechnieken (NEN 7550:2002/A1:2008).

Betrokken partijen
NEN 7557 is tot stand gekomen met vertegenwoordigers van betrokken partijen uit de gehele auto- en recyclingbranche, te weten auto-importeurs/-fabrikanten, STIBA, Casimir Bedrijfsadvisering, SGS, Genius, Provincies, Focwa, TNO defensie & veiligheid, RAI Technische zaken, HKS en natuurlijk autodemontagebedrijven.

Informatie
Meer informatie is te krijgen bij de klantenservice of bij NEN Milieu, telefoon (015) 2 690 303, e mail: milieu@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 7557:2009 nl (Norm)