Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 april 2009



Bromfietser gewond bij aanrijding auto Hengelo
Een 21-jarige bromfietser uit Enschede raakte op 22 april rond 16.45 uur gewond toen hij op de kruising Kettingbrugweg Parallelweg tegen een auto botste.

De 21-jarige bromfietser reed met hoge snelheid over het fietspad van de Parallelweg en verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 41-jarige automobilist uit Hengelo, die over de Kettingbrugweg reed. Hij botste vol op de auto en raakte daarbij gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (09-046897)

Hennepkwekerij aangetroffen
Enschede
Op de zolderruimte van een woning aan de Hanenberglanden werd op 22 april een hennepkwekerij aangetroffen. 130 planten werden vernietigd.

Uit onderzoek van de politie kwam naar voren dat er in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou zijn. Op 22 april werd de woning door agenten bezocht, waarbij de bewoonster hun toestemming gaf de woning te doorzoeken. Op de zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen met 130 planten. De planten en de apparatuur werden in beslaggenomen. Er bleek geen elektriciteit gestolen te worden. De 35-jarige bewoonster van de woning werd aangehouden. (09-033145)

Automobilist raakt onwel en veroorzaakt aanrijding Enschede
Een 61-jarige man uit Losser raakte op 22 april rond 08.00 uur onwel terwijl hij een auto bestuurder op de Lasondersingel. Hij botste hierdoor op een voorligger.

De 61-jarige man werd achter het stuur onwel en botste op een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Rossum. Hij schoof op deze manier de auto van de man uit Rossum 100 meter vooruit, waarna de combinatie hevig rokend tot stilstand kwam. De brandweer kwam ter plaatse maar hoefde niets te blussen. Wel hebben zij het 61-jarige slachtoffer uit de auto gehaald en gereanimeerd. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd opgenomen. De auto van het slachtoffer moest worden afgesleept. (09-046577)

Fietser gewond bij aanrijding auto Enschede
Een 40-jarige fietser uit Haaksbergen raakte op 22 april rond 07.50 uur gewond toen hij op de Helmerstraat op een auto botste.

Een 32-jarige automobiliste uit Enschede reed in haar auto op de Helmerstraat. In een flauwe bocht voor haar liep een voetganger. De vrouw nam daarom de bocht ruimer om deze voetganger ruimte te geven. Hierdoor kwam ze op het weggedeelte van de haar tegemoet komende fietser terecht. De fietser botste op de auto en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fiets werd totaal vernield. (09-046565)

Vechtpartij in skatepark
Rijssen
Op 22 april, rond 20.20 uur, kreeg de politie melding van een vechtpartij een de Spoorslag in Rijssen. Ter plaatse gekomen troffen zij een 16-jarige jongen uit Rijssen aan die vertelde geslagen te zijn. Ook meldde zich een getuige die op haar mobiele telefoon een filmpje liet zien aan de agenten. Daarop was te zien hoe een 38-jarige man uit Rijssen een 17-jarige jongen vasthield terwijl hij werd geslagen door een 17-jarige en 15-jarige jongen uit Rijssen. De 17-jarige jongen bleek degene te zijn die de eerder aangetroffen 16-jarige jongen had geslagen.

De 38-jarige man, de 15-jarige en de 17-jarige jongen uit Rijssen werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. (09-046937)

Scooterrijder gewond

Hengelo

Scooterrijder uit Enschede raakte gewond bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Kettingbrugweg/Parallelweg in Hengelo.

Op woensdag 22 april omstreeks 16.45 uur reed een 21-jarige scooterbestuurder uit Enschede over de Parallelweg komende vanaf de richting van de Kuipersdijk. Ter hoogte van het kruispunt met de Kettingbrugweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechtskomende personenauto die werd bestuurd door een 36-jarige man uit Hengelo. De scooterrijder kwam in aanrijding met de auto en raakte hierdoor gewond. Met onbekend letsel is hij overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (09-046897)

Hennepplantage ontmanteld

Enschede

In een woning aan de Hanenberglanden in Enschede is een hennepplantage aangetroffen en ontmanteld.

Op woensdag 22 april werd in een woning aan de Hanenberglanden op de zolderetage een hennepplantage aangetroffen. Deze plantage had 130 hennepplanten. De hennepplantage is ontmanteld en een 35-jarige bewoonster van de woning is aangehouden en voor verder verhoor meegenomen naar het bureau. (09-033145)

Getuigenoproep

Enschede

Onderstaand persbericht is gisteren uitgegaan. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat vermoedelijk de vechtpartij niet aan het Colosseum heeft plaatsgevonden, maar voor notariskantoor Hoving iets verderop gelegen. Buiten de aangehouden personen om zijn ook andere mensen betrokken geweest bij deze vechtpartij. De politie komt graag in contact met getuigen, die informatie hebben over wat er heeft plaatsgevonden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie Twente, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-046527)

Twee personen aangehouden na vechtpartij, slachtoffer naar ziekenhuis

Enschede

Een man uit Enschede en een man uit Oldenzaal zijn dinsdagavond 21 april in Enschede aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij waarbij een Oldenzaler dusdanig gewond raakte dat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Dinsdagavond 21 april werd rond 23.45 uur gemeld dat er op het Colosseum in Enschede een vechtpartij plaatsvond waarbij meerdere personen betrokken waren. Ter plaatse werd niet geheel duidelijk wat en waarom zich een en ander had afgespeeld. Twee personen, een 20-jarige Enschedeer en een 31-jarige man uit Oldenzaal werden, in verband met mogelijke betrokkenheid, aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Een derde persoon, 27 jaar en afkomstig uit Oldenzaal, werd een eindje verderop liggend op straat aangetroffen. Hij was behoorlijk, vooral in zijn gezicht, gewond en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een nader onderzoek zal worden ingesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (09-046527)

Politie houdt aanhangerdief aan

Vroomshoop

Een 41-jarige man werd aangehouden omdat hij verdacht werd van diefstal c.q. heling van een aanhangwagen. De 41-jarige vrouw van de man en een 39-jarige inwoner van Vroomshoop werden later aangehouden omdat zij de politieagenten belemmerden.

Op woensdag 22 april 2009 kwam bij Politie Twente melding binnen dat er een gestolen aanhangwagen zou staan bij een woning in Vroomshoop. De politieagenten troffen daar de aanhangwagen, die als gestolen geregistreerd stond. De 41-jarige bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Toen de politieagenten de betreffende aanhanger in beslag namen werden zij hierbij belemmerd door de 41-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Vroomshoop. Zij wilden voorkomen dat de politie de aanhangwagen meenamen. De vrouw en man zijn aangehouden, geboeid overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De 41-jarige man is in verzekering gesteld en opgesloten. (09-046571)

Buurman aangehouden na bedreiging

Almelo

Een 38-jarige man werd aangehouden omdat hij enkele dagen ervoor zijn buren bedreigde met een zwaard. Het zwaard is in beslaggenomen.

Op woensdag 22 april 2009 werd en 38-jarige man buiten heterdaad aangehouden omdat hij op 18 april j.l. zijn buren had bedreigd. De politie onderzoekt de aanleiding van de bedreiging. De buren die werden bedreigd, wonende in de wijk Windmolenbroek, verklaarden dat zij al enige tijd werden getreiterd door de verdachte. De man is in verzekering gesteld en opgesloten. (09-0450770)

Man overtreedt tijdelijke uitverbod

Hengelo

Een 25-jarige man heeft het huisverbod overtreden. Hij is hiervoor aangehouden

Op 14 april 2009 is aan een 25-jarige man uit Hengelo een huisverbod uitgereikt omdat hij twee dagen daarvoor was aangehouden terzake huiselijk geweld. De man kwam op woensdagmiddag 22 april weer bij het adres waarvoor hij een huisverbod had gekregen. De man was daar niet fysiek gewelddadig maar wel bedreigend. Gealarmeerde politiemensen hebben de man aangehouden, in verzekering gesteld en opgesloten. (09-046682)




Politie Twente