Nieuwe versie DeviceLock herkent werkelijke bestandstypen
DeviceLock 6.4 gebruikt unieke Content Processing Engine
Rotterdam, 22 april 2009 - DeviceLock, wereldwijd marktleider op het gebied van endpoint device beveiligingscontrole, lanceert vandaag DeviceLock 6.4. De belangrijkste nieuwe functie van deze versie is de True File Type detectie en filtering. DeviceLock's nieuwe Content Processing Engine scant en herkent het daadwerkelijke bestandstype, ook als een bestand onder andere extensies is opgeslagen. Een .JPG bestand dat als .PDF is opgeslagen, wordt op die manier toch gedetecteerd. DeviceLock 6.4 onderschept lees- en schrijfacties van randapparatuur, voert real-time analyses uit van de totale digitale content en neemt toepasbare, op het bestandstype gebaseerde beveiligingsmaatregelen. Daarnaast kan de True File Types functionaliteit als parameter worden gebruikt voor het maken van schaduwkopieën. Dit maakt de controlemogelijkheden flexibeler en verfijnder.
"DeviceLock 6.4 zet met zijn nieuwe Content Processing Engine een grote stap voorwaarts," zegt Ashot Oganesyan, oprichter en CFO van DeviceLock. "In tegenstelling tot alternatieve benaderingen, zoals het opsporen van bestandstypen met gebruikmaking van eenvoudig te vervalsen bestandsextensies of het controleren van slechts een beperkt aantal bytes uit de openingsregels van een bestand, identificeert DeviceLock bestandstypen op accurate wijze. Uitgangspunt daarbij zijn de binaire kenmerken van een bestand. DeviceLock 6.4 analyseert de volledige dataset in het bestand. Deze methode is niet vatbaar voor inkapseling van bestanden en andere verhullingmethoden, die concurrerende software om de tuin kunnen leiden."
3.800 bestandstypen
DeviceLock's True File Type detectie en filtering detecteert momenteel ongeveer 3.800 bekende bestandstypen en kan op verzoek van klanten uitgebreid worden met nieuwe typen. De True File Type functionaliteit gaat verder dan bestandsfiltering binnen Windows Explorer alleen. Indien de autorisatie voor een bepaald bestandstype op 'geblokkeerd' is gezet, kunnen bestanden van dat specifieke bestandstype niet van de computer van een gebruiker overgezet worden naar verwijderbare media, zoals een USB stick. Ongeacht via welke applicatie of welk proces het verzoek tot stand komt.
Een andere nieuwe optie van DeviceLock 6.4 is de ondersteuning van het netwerktoezicht, met automatische wisseling van wijze van aanpak. Het is nu mogelijk centraal een aparte autorisatiereeks te definiëren die toegepast wordt wanneer een computer losgekoppeld wordt van het bedrijfsnetwerk. Een dergelijke 'off-line' procedure is beschikbaar naast de standaard 'online' procedure. DeviceLock herkent de netwerkmodus van de computer en doorloopt automatisch de juiste procedure. Ondersteuning van netwerktoezicht biedt ICT beveiligers een extra mate van flexibiliteit doordat ze er rekeningmee kunnen houden of de gebruiker op het beschermde bedrijfsnetwerk werkt of op een veel minder veilige en voorspelbare internetomgeving.
DeviceLock 6.4 bevat nog een aantal verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om automatisch grafische rapporten te genereren, gebaseerd op de DeviceLock audit en schaduwregistraties.
Meer over DeviceLock 6.4
De softwareproducten van DeviceLock bieden organisaties van de meest uiteenlopende bedrijfstakken en bedrijfsgroottes een proactieve bescherming tegen dataverlies en netwerkinfiltraties door malware via de lokale poorten van bedrijfscomputers. Zo worden de beveiligingsrisico's die kunnen ontstaan als gevolg van onoplettendheid, fouten of kwade bedoelingen aanzienlijk teruggedrongen. DeviceLock software is ontworpen voor Microsoft Windows besturingssystemen en heeft een overzichtelijk centraal beheer. Het integreert volledig met Microsoft Active Directory® en stelt beveiligingsbeheerders ertoe in staat de gebruikerstoegang tot alle typen apparaten en lokale poorten op hun pc's nauwgezet te beheren, online te bewaken, schaduwkopieën te maken, in logboeken vast te leggen en te analyseren. Dit is inclusief lokale printers, netwerkprinters en virtuele printers, maar ook de op Windows Mobile® en Palm® OS gebaseerde persoonlijke mobiele apparaten. Om gegevens op verwisselbare opslagapparaten te beveiligen, integreert DeviceLock met de toonaangevende encryptie-producten van PGP, Lexar en TrueCrypt. Bovendien blokkeert DeviceLock de activiteiten van alle hardware-keyloggers.
Beschikbaarheid en testmogelijkheid
DeviceLock 6.4 is beschikbaar vanaf 20 april 2009. Een gratis, volledig functionele demoversie kan worden gedownload via
Over DeviceLock Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint device controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. In 2008 waren meer dan 3 miljoen apparaten in meer dan 55.000 organisaties zo beveiligd. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op