Nieuwe branchevereniging: ISPBelang


Nieuwe branchevereniging: Stichting Internet Service Provider Belang

HENDRIK IDO AMBACHT, 20090421 -- In december 2008 hebben de initiatiefnemers van de Petitie SIDN, welke vooral gericht was op het ondernemen van actie tegen de staffelkortingsregeling van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, besloten dat er ruimte was voor een nieuwe brancheverenging. Hoewel er al enkele verenigingen bestaan voor de ISP sector, beslaat iedere vereniging of stichting een klein stukje van de branche.

Het doel van stichting ISPBelang is het vertegenwoordigen van de ISP branche daar waar inspraak of actie gewenst of vereist is. Dit kan bijvoorbeeld door het adviseren van of het in overleg treden met instanties en overheid over beleid wat de ISP branche raakt.

Stichting ISPBelang heeft als rechtsvorm voor een stichting gekozen, waarbij organisaties die vertegenwoordigd willen worden zich kunnen aansluiten als deelnemers. Het is de bedoeling dat, zodra er een onderwerp is waarbij een groot gedeelte van onze deelnemers onze inmenging wenst, wij hierop kunnen inspelen.

Uiteraard wil de stichting zo veel mogelijk deelnemers, sympathisanten en geĂŻnteresseerden vertegenwoordigen. Immers, hoe groter de vertegenwoordigde groep, hoe groter de kans is dat er daadwerkelijk iets gedaan kan en zal worden met onze input.

Kort samengevat hoopt Stichting ISPBelang uit te groeien tot een partner die samen met alle betrokkenen de branche duidelijker en overzichtelijker wil maken en ervoor wil zorgen dat uiteindelijk alle partijen tevreden zijn.

Kortom: vindt u dat de belangen van u, of uw organisatie, niet voldoende vertegenwoordigd zijn: sluit u bij ons aan! Aanmelden als deelnemer kan op aanmelden.ispbelang.nl





Ingezonden persbericht