Gemeente Den Haag

Uitbreiding vergoeding sporthulpmiddelen

Naomi van As, Haagse sportvrouw van het jaar, verzorgt maandag 20 april een hockey-clinic met leerlingen van De Piramide, school voor voortgezet speciaal onderwijs in Den Haag. Het gaat om leerlingen die rolstoelhockey beoefenen. Wethouder Bert van Alphen is eveneens van de partij.

De clinic staat in het teken van de uitbreiding van het pakket sporthulpmiddelen dat de gemeente sinds half maart vergoedt. Eén ervan is de zelfschietende hockeystick die gebruikt wordt bij rolstoelhockey. Met de uitbreiding van de vergoedingen voor sporthulpmiddelen wil wethouder Van Alphen meer Hagenaars met een beperking stimuleren te gaan sporten.

Sporthulpmiddelen die nu vergoed worden zijn naast de zelfschietende hockeystick een laservizier en een aangepast zadel voor paardensport..
De lijst van nieuwe middelen en aanpassingen is samengesteld aan de hand van een onderzoek onder Hagenaars met een beperking. Voorheen werden alleen sportrolstoelen vergoed.

Wethouder Van Alphen trekt voor de extra vergoedingen jaarlijks 122.500,- uit. Het budget komt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
De uitbreiding sluit aan op het beleid van het college, zoals omschreven in het collegeakkoord 'Meedoen'.
Deelname van zoveel mogelijk Hagenaars aan de samenleving en aan activiteiten zoals sport staat hierin centraal. Dit vergroot hun zelfredzaamheid, stelt het college.