Landstede

Defensieopleiding in trek bij Landstede

Voor leerlingen met doorzettingsvermogen en die tijdens de lesuren niet alleen maar in een leslokaal willen zitten heeft Landstede een passende opleiding, de opleiding Vrede en Veiligheid.

De opleiding bij Landstede blijkt in trek. Intussen stromen de aanmeldingen binnen voor deze MBO-opleiding op niveau 2. Het is een oriëntatie op een eventuele baan bij de Koninklijke Landmacht of de Koninklijke Marine.

De opleiding bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel, waaronder veel sportactiviteiten. Deze nieuwe opleidingsvariant in het brede aanbod in opleidingen start in augustus a.s.

De opleiding kan worden gevolgd op niveau 2, de opleiding tot basisassistent. Tijdens het schooljaar worden vakken als Nederlands en ICT afgewisseld door militaire vakken als bijvoorbeeld: kaartlezen en kernvaardigheden eerste hulp. Ook wordt er gewerkt aan: discipline, zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsbesef en doorzettingsvermogen. Een groot gedeelte van de opleiding vindt plaats buiten de leslokalen.

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende functies binnen defensie en de daarbij bijbehorende eisen gaan de leerlingen op stage bij de Koninklijke Landmacht of de Koninklijke Marine, aldus Sven van Emmerik, coördinator Veilig & Beschermd.

Voor leerlingen die net hun VMBO-diploma op zak hebben is er de mogelijkheid om kennis te maken met defensie. Voor een baan bij landmacht of marine is deze groep vaak nog te jong. Maar, om zich toch goed te kunnen oriënteren biedt Landstede de opleiding Vrede en Veiligheid, een éénjarige MBO-opleiding.

Tijdens dit jaar maakt de leerling kennis met defensie en de keuze of het militaire beroep je ligt, vertelt de heer Van Emmerik. Om in september 2009 met de opleiding V&V te beginnen, moet je op 1 oktober 2009 minimaal 16 jaar oud zijn.

Meer informatie over de opleiding Medewerker Vrede en Veiligheid