Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 april 2009

BIJEENKOMST GROENLINKS: 'OP WEG IN WEST'

UTRECHT - Europa stelt eisen aan de kwaliteit van de lucht die we inademen. Om in Utrecht aan deze eisen te kunnen voldoen heeft de gemeente een actieplan gemaakt. GroenLinks vindt dat hierbij de volksgezondheid voorop moet staan. En over de gezondheid van de Utrechter willen wij geen compromissen sluiten. Daarom heeft GroenLinks zelf onderzoek laten doen naar mogelijke alternatieven voor het verkeer in West.

Een van de meest opmerkelijke conclusies uit het onderzoek is dat slechts 41% van het autoverkeer op de Pijperlaan, de Haydnlaan en de Lessinglaan daar ook echt iets te zoeken heeft. De rest van het autoverkeer is te beschouwen als sluipverkeer en heeft een alternatieve route via de hoofdwegen rondom Utrecht. Met een aantal simpele maatregelen is de verkeersintensiteit op dit traject flink terug te dringen.

Het volledige onderzoek wordt op 20 april aanstaande gepresenteerd in cultureel centrum Oase. Aanwezig zijn GroenLinks raadslid en woordvoerder verkeer Peter van Corler, van Natuur en Milieufederatie Utrecht Saskia Kluit en verkeersdeskundige Roland Kager van Verkeer21 Advies. Zij zullen onder leiding van journalist Elisabeth van den Hoogen alternatieve oplossingen voor het verkeersprobleem in Utrecht West bespreken, elk vanuit zijn of haar eigen expertisegebied. Voorafgaand aan de presentatie zal Roland Kager een korte inleiding houden over de mogelijke alternatieven in West.

Iedereen is van harte welkom bij de presentatie en wordt uitgenodigd om mee te praten.

Wat?


Bijeenkomst GroenLinks 'OP WEG IN WEST'

Waar?

Cultureel centrum Oase (Cartesiusweg 11 Utrecht)

Wanneer?

Maandag 20 april 2009 om 20:00 uur

Wie?

Peter van Corler (GroenLinks raadslid, woordvoerder verkeer) Saskia Kluit (Natuur en Milieufederatie Utrecht)
Roland Kager (Verkeer21 Advies)
O.l.v. Elisabeth van den Hoogen (journalist)

Noot: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fractie: 030-2861122 of mail groenlinks@utrecht.nl


---- --