Deltion College
De Librije en Deltion College starten Librije Klas
Afdeling Horeca & Reizen van het Deltion College en De Librije starten
schooljaar 2009/2010 met een âLibrije Klasâ. Studenten die op
topniveau willen werken en passie hebben voor het vak, kunnen zich nog
dit voorjaar aanmelden voor de selectieprocedure en kans maken op
één van de vijfentwintig plaatsen binnen de Librije Klas.
De Librije Klas is bedoeld voor serieuze en ambitieuze studenten die
al minimaal één jaar een opleiding in de richting keuken,
gastheer-/gastvrouw of bakkerij hebben gevolgd. Dit voorjaar ontvangen
de studenten een uitnodiging voor de selectieprocedure. Leraren van
het Deltion College maken op basis van een sollicitatiebrief,
curriculum vitae en een persoonlijk gesprek een eerste selectie.
Tijdens de tweede ronde beoordeelt een deskundige jury, waaronder
enkele medewerkers van De Librije, welke studenten in aanmerking komen
voor de Librije Klas.
Programma
De geselecteerde studenten krijgen één dagdeel per week
professionele (gast)lessen en excursies aangeboden. Daarnaast krijgen
ze de kans om stage te lopen bij één van de horecagelegenheden, de
Librije winkel of het onlangs geopende vijfsterrenhotel. De Librije en
Deltion stellen binnenkort het definitieve programma van de eerste
Librije Klas vast. Dit programma zal uit opleidingsspecifieke en
gezamenlijke activiteiten bestaan. Zo kunnen de studenten tevens een
kijkje in de keuken van hun medestudenten nemen.
Bij het Deltion College staat de praktijk centraal. Afdeling Horeca &
Reizen biedt haar studenten vele nationale en internationale
praktijkmogelijkheden aan. Zo kunnen de studenten deelnemen aan een
Hilton Class en stage lopen bij Holland America Line. âWij zijn
bijzonder trots op de samenwerking met Librijeâ, aldus Jan-Willem
Wassink, directeur afdeling Horeca & Reizen.