Drenthe College
Description: Vakwedstrijden Friesland College In een gezellige en bedrijvige omgeving streden op donderdag 2 april cursisten van verschillende ROC's op de middelbare Hotelschool Friesland (voorheen MBO Hospitality & Tourism) in verscheidene culinaire disciplines om de felbegeerde FC Horeca Bokaal. En zoals altijd lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien in de wedstrijdklassen gastronomie, patisserie, à la minute koken (koud/warm), gastenservice, biertappen, koude klasse, warme klasse, topklasse keuken, topklasse bediening, frites bakken en management.eed
Startpagina
Vakwedstrijden Friesland College
In een gezellige en bedrijvige omgeving streden op donderdag 2 april
cursisten van verschillende ROC's op de middelbare Hotelschool
Friesland (voorheen MBO Hospitality & Tourism) in verscheidene
culinaire disciplines om de felbegeerde FC Horeca Bokaal. En zoals
altijd lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien in de
wedstrijdklassen gastronomie, patisserie, à la minute koken
(koud/warm), gastenservice, biertappen, koude klasse, warme klasse,
topklasse keuken, topklasse bediening, frites bakken en management.eed
Marleen Bergwerf uit Beilen werkzaam bij Hotel Wesseling te Dwingeloo
en leerling zelfstandig werkend kok van het Drenthe College te
Hoogeveen won de eerste prijs bij de categorie desserts. De opdracht
was een dessert te maken van suikerbrood. Marleen had hiervan een
drieluik gemaakt, cake van suikerbrood ,een oublie met een panacotta
van suikerbrood en een bonbon van suikerbrood. De jury was onder de
indruk van het niveau en de kwaliteit.