Politie Midden- en West Brabant


Oosterhout NB, 11-04-2009

Politie houdt vijf meiden aan wegens diefstal schoenen en slippers

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdag vijf meisjes in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar uit Oosterhout, Dongen en Made aangehouden wegens winkeldiefstal. Kort na 16.00 uur wilden de meiden er met drie paar schoenen en twee paar slippers vandoor gaan in een winkel aan de Arendshof. Nadat het alarm afging, vluchtten twee verdachten weg. Zij hebben zich later op het bureau gemeld. De vijf verdachten verklaarden op het bureau dat ze allen last van hun voeten hadden vanwege de hoge hakken die ze droegen. Vandaar dat ze hun zinnen hadden gezet op een comfortabelere schoen, zonder daarvoor te willen betalen. De meiden zijn na verhoor heengezonden; in overleg met Justitie wordt bekeken wat een passende straf is.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

ALMKERK: Een 22-jarige beginnend automobilist uit Almerk is
zaterdagmorgen rond 01.30 uur op de Buitenkade betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle 625 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij deze categorie wordt vanaf 355 ug/l het rijbewijs ingenomen, dus ook in dit geval.

Een andere 22-jarige automobilist uit Almkerk werd zaterdagmorgen kort voor 04.30 uur aangehouden op de Kastanjelaan in Woudrichem. De man, tevens een beginnend bestuurder, kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. Hij had naar eigen vijf speciale biertjes op.

Bewoner steekt zijn flat in brand vanwege huurachterstand

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.00 uur een 44-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden wegens
brandstichting. De man meldde zichzelf bij de politie, nadat hij rond 08.30 uur zijn flat aan de Hendrik Chabotstraat in brand had gestoken. Dat leidde tot behoorlijk wat commotie onder de andere bewoners. Een aantal van hen moest tijdelijk de woning uit. De man zou juist vrijdag uit zijn woning worden gezet als hij een huurachterstand niet kon betalen. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld; hij wordt woensdag voorgeleid. Bovendien had hij nog vijf dagen cel in een andere zaak openstaan.


Laatst gewijzigd 11-04-2009 13:29 | © Regio Midden en West Brabant |