PERSBERICHT
Topkoks organiseren benefietdiner in Frankrijk
Culi-experts op de bres voor restauratie van lokale kerktorens
Amsterdam, april 2009 Zes topkoks kookten op 4 april jl. de sterren van de hemel tijdens een benefietdiner georganiseerd in het pittoreske Franse stadje Limoux. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse wijnveiling van de 'Toques et Clochers' (Koksmutsen en Klokkentorens), die dit jaar voor de twintigste keer gehouden werd. De topkoks, afkomstig uit verschillende culinaire bedrijven, wisten de heerlijkste gerechten te bereiden voor de ruim 200 gasten in combinatie met de beste Franse wijnen.
Cook for Clochers
Het was dit jaar de twintigste keer dat de wijnveiling 'Toques et Clochers' in het Franse Limoux gehouden werd. Opnieuw gaat opbrengst van de veiling naar de restauratie van de lokale kerktorens in het pittoreske dorpje. De topkoks bereidde aan de vooravond van de veiling een geweldig 'walking' diner voor de ruim 200 internationale gasten. Eregast van het diner op zaterdag 4 april was de Franse chef Pierre Troisgros. Deze topchef is al sinds 1968 in het bezit van drie Michelinsterren.
Culi-belevenis in Limoux
De topkoks, afkomstig uit de culinaire topbedrijven Aan de Poel, Studio Bazar, Eau de Vie, Elkaar, Het Bosch, Lute en VisaandeSchelde, verzorgden in het Franse Limoux een diner om je vingers bij af te likken. Zo werd er friet van polenta geserveerd, oosterse salade van gemarineerde rode kool en tonijn, cassoulet met krab en Boeuf de Gasconne. Het kaasplateau met 3-jarige oplegkaas en een chique vlaflip toe, maakte het diner compleet. De wijn, verzorgd door Bacchantes, vloeide rijkelijk. Al dit lekkers werd genuttigd onder de beats van DJ Allan, bekend van de Supperclub, en mede mogelijk gemaakt door vishandel Jan van As, Lindenhoff en Heman verhuurbedrijf, die allen belangeloos ingrediënten, mankracht en materiaal beschikbaar stelden. Zie ook: