Helft horecaprofessionals vindt kwaliteit van onderwijs verslechterd


internetpagina kokswereld.nl houdt onderzoek onder 5000 horecaprofessionals

OOSTVOORNE, 20090409 -- De helft (52%) van de werknemers en werkgevers in de Nederlandse horeca vindt het horeca onderwijs in de afgelopen tien jaar verslechterd. Dit blijkt uit een enquête gehouden onder 5000 leden van de internetpagina kokswereld.nl.

Onderwijstrend
De onderwijstrend van de laatste jaren, om het klassikale lesgeven in te ruilen voor het competentie gericht onderwijs, kan op weinig waardering rekenen. Een meerderheid van de deelnemers aan de kokswereld enquête (54%) geeft de voorkeur aan klassikaal lesgeven bij de horeca opleidingen.

Het nieuwe leren
Bij het competentie gericht onderwijs kan de leerling zelf bepalen aan welke kennis, vaardigheid, motivatie, houding of persoonskenmerken deze wil werken. Hierdoor kan heel de klas ergens anders mee bezig zijn. Een veel gehoorde klacht uit het onderwijsveld is dat het competentie gericht onderwijs beter zou kunnen functioneren mits er meer gekwalificeerde docenten zouden zijn.

Kokswereld.nl heeft als doel horecaprofessionals te informeren en te betrekken bij de nieuwste ontwikkelingen in de horeca. Kokswereld is onafhankelijk en biedt hoogwaardige inhoud zoals een productkalender en culinaire wetenswaardigheden.
Tevreden over werktijden
Uit de vragen over de carrière in de horeca blijkt verder dat 70% van de deelnemers tevreden is over de werktijden in de horeca. Dit ondanks het vooroordeel dat de werktijden het grootste nadeel van de horeca zijn.

Salaris zwak punt
Slechts 38% van de deelnemers is tevreden over het inkomen. Echter overweegt niet meer dan 13% de horeca op korte termijn te verlaten. Wat onderschreven wordt door het feit dat maar liefst 85% voldoening haalt uit het werken in de horeca.

Eén derde tot pensioen in horeca
Minder dan één derde van de ondervraagden denkt tot het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in de horeca werkzaam te blijven. Van de horecaprofessionals overweegt 20% een carrière in het onderwijs.

Over Kokswereld

Kokswereld.nl heeft als doel horecaprofessionals te informeren en te betrekken bij de nieuwste ontwikkelingen in de horeca. Kokswereld is onafhankelijk en biedt hoogwaardige inhoud zoals een productkalender en culinaire wetenswaardigheden.