Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 7 april 2009

ONLINE KAARTVERKOOP MUSEUMNACHT VAN START

De online kaartverkoop voor de Culturele Zondag Museumnacht is begonnen. Via de sites van Festival a/d Werf en het Utrechts Uitburo zijn de passe-partouts te koop. Met een passe-partout krijg je toegang tot alle programmaonderdelen van de Utrechtse Museumnacht op zaterdag 30 mei, inclusief de spetterende Twilight Unlimited afterparty met Kraak & Smaak! De vorige editie van de Museumnacht was uitverkocht, de organisatie raadt bezoekers aan gebruik te maken van de mogelijkheid om kaarten in de voorverkoop te kopen.

PROGRAMMA
Laat je leiden door de Twilight. Waarzeggers en wetenschappers, herrezen doden en ongeboren nieuwelingen beproeven je gezonde verstand. Dompel je onder in het mysterieuze gebied waar werkelijkheid en fictie met elkaar aan de haal gaan. Verwacht unieke producties en optredens van o.a. Sven Ratzke, Merlijn Twaalfhoven, DJ INSANE (Indian Artaffect), Percossa & Dansgroep Amsterdam, ISH, Maarten van Rossem, Benchatheater en DJ Egbert Jan Weeber en Arjuna Schiks live. Elle Bandita opent de Museumnacht om 21.00 uur op de Neude en leidt je naar het Museumkwartier. Rust niet voor je de spetterende Twilight Unlimited afterparty in Het Spoorwegmuseum hebt bezocht!

MOBIEL TWILIGHT-TEAM
In samenwerking met het Utrechts Uitburo is er in de weken voorafgaand aan de Museumnacht een mobiel verkoopteam op pad dat het je nog makkelijker maakt om kaarten te kopen, tegen de aantrekkelijke prijs van ¤10,-. Je krijgt tevens koorting op voorstellingen van Festival a/d Werf. Spot het Twilight-team o.a. tijdens Koninginnedag, op het Bevrijdingsfestival en op de Neude tijdens Festival a/d Werf!

KAARTEN
Voorverkoop ¤15,- / ¤10¬10,- (studenten, CJP, Museumkaart, Bijcard-houders en U-pas/ online kaarten via www.festivalaandewerf.nl en www.utrechtsuitburo.nl (deze kun je alleen kopen tegen de normale prijs). Avondkassa ¤17,50 / ¤12,50 (studenten, CJP, Museumkumkaart, Bijcard-houders en U-pas). Passe-partouts zijn vanaf 1 mei 2009 verkrijgbaar bij alle deelnemende musea, Bijenkorf Utrecht, Utrechts Uitburo, Centrale kassa Festival a/d Werf op de Neude (21 t/m 30 mei), Plato Utrecht, selexyz broese en IJs & Zopie.

SAMENWERKING
De Culturele Zondag Museumnacht vormt dit jaar de grande finale van Festival a/d Werf. Zij zijn dan ook de programmeur van de 8e Utrechtse Museumnacht. De Museumnacht wordt georganiseerd door Stichting Utrechts Museumkwartier, AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum Utrecht, Het Spoorwegmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Universiteitsmuseum Utrecht en Museum Sterrenwacht Sonnenborgh, Culturele Zondagen en Festival a/d Werf. Het centrale thema van de nacht is Twilight. Kijk voor het volledige programma van de Museumnacht op www.culturelezondagen.nl.

Noot voor redactie,