OPG Groep N.V.

Datum 9 april 2009

Persbericht

OPG heet voortaan Mediq

Met ingang van vandaag is Mediq NV de nieuwe naam van OPG Groep NV. De naamwijziging van de holding, waarmee de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gisteren akkoord is gegaan, maakt deel uit van de groepsbrede naam- en huisstijlwijziging.

Naam in lijn met strategie
De nieuwe naam is onlosmakelijk verbonden met de strategie. Door acquisities en veranderingen in de markt zijn we de laatste jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Veel meer dus dan alleen een Nederlandse farmaceutische groothandel, terwijl OPG doorgaans vooral hiermee in verband werd gebracht. De strategie waarbij de eindgebruiker centraal staat, willen we benadrukken met deze nieuwe naam.

Samenhangende merkarchitectuur en huisstijl
Mediq is de verbindende factor tussen alle bedrijfsonderdelen en merken van de groep. Een belangrijk element van de strategie is namelijk samenwerking tussen de bedrijfsonderdelen. Wij trekken, zij het met behoud van het lokale ondernemerschap en de nauwe band die onze apotheken en directe bedrijven met hun klanten hebben, meer dan voorheen samen op. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van nieuwe diensten, inkoop en logistiek. Zodat wij onze klanten een betere dienstverlening kunnen bieden en daarnaast efficiënter te kunnen werken. Daarom is gekozen voor een structuur van drie overkoepelende merken die aansluiten bij onze drie distributiekanalen en die duidelijk tot één familie behoren: Mediq Apotheken, Mediq Direct en Mediq Instellingen. Elk bedrijfsonderdeel valt onder één van deze drie merken.

De omschakeling
Voor de klanten van onze apotheken is de omschakeling al een tijd concreet merkbaar. Inmiddels voeren bijna 200 van onze ruim 230 apotheken in Nederland de Mediq Apotheekformule. Ook de andere bedrijfsonderdelen in Nederland zijn in 2008 overgegaan op de nieuwe Mediq-huisstijl. Daarbij is het Mediq merk nu ook geïntroduceerd bij onze activiteiten gericht op klanten in de thuissituatie: Mediq Direct Diabetes. Ook onze internationale bedrijfsonderdelen zijn druk bezig met de introductie van het nieuwe merk en de bijbehorende huisstijl. In Duitsland en Denemarken is de naam Mediq inmiddels ingevoerd en steeds meer van onze apotheken in Polen en België werken volgens de Mediq Apotheekformule. De andere landen volgen op afzienbare termijn.

De eindgebruiker centraal
Met Mediq willen wij de gezondheid van onze klanten verbeteren door op een efficiënte manier de beste en meest effectieve geneesmiddelen en medische middelen te leveren en dit bovenal te ondersteunen met bijbehorende diensten. Wij rekenen erop dat wij onze klanten en alle andere betrokkenen bij onze onderneming op deze wijze optimaal van dienst kunnen zijn.





Pagina 2 van 2


Noot voor de redactie/