Ingezonden persbericht


Persbericht
Apeldoorn, 1 april 2009

Natuur beleven en grens verleggen

Klimbos Veluwe nieuwe uitdaging voor groot en klein

Natuurpark Berg en Bos is vanaf 9 april een nieuwe en voor Centraal Nederland unieke attractie rijker. Op die datum opent Klimbos Veluwe haar poorten. Wethouder Boddeke van de gemeente Apeldoorn zal met een startsein diverse groepen klimmers in beweging zetten om het Klimbos te verkennen.

De initiatiefnemers van het Klimbos Veluwe, Hans-Peter Baars en Jip Peper, hebben enkele jaren geduld moeten hebben alvorens hun droom, een Klimbos naar Frans concept, gerealiseerd kon worden. Maar het was de moeite waard. Op één van de mooiste plekjes in Nederland is een imposante verzameling overgangen tussen bomen ontstaan. De hoogte varieert van 2 tot 15 meter en de moeilijkheidsgraad neemt toe met de hoogte. Zo is er voor elke bezoeker een uitdaging, maar vaak ook een grens.

Bij de opening wordt dit gesymboliseerd door een gemengde groep, bestaande uit kinderen, jongeren, managers, gezinnen en alpinisten de verschillende routes te laten ontdekken. Wethouder Michael Boddeke zal door deelname aan de demonstratieroute het startsein daartoe geven.

Gastheer deze middag is Maarten van Everdingen, manager van Klimbos Veluwe, maar ook eigenaar van het bedrijf Best of Events. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren van evenementen voor bedrijven en groepen. Een combinatie met het Klimbos Veluwe ligt daarbij voor de hand. Aanvullende informatie is beschikbaar via de website van het Klimbos, www.klimbos.nl


---

Noot voor de redactie,