Ingezonden persbericht


Persbericht 30 maart 2009

AYA organiseert symposium Dansdramaturgie in De Krakeling, Amsterdam

In de week van Alle 13 Goed! van Danstheater AYA in De Krakeling (6 t/m 9 april) organiseert AYA als vervolg op de expertmeeting van vorig jaar een symposium Dansdramaturgie op donderdag 9 april 2009. Het symposium wordt geleid door Ingrid van Frankenhuyzen, recensent NRC Handelsblad. Anny Mokotow, PhD kandidaat School of Creative Arts, University of Melbourne verzorgt de inleiding.

Het eerste symposium Dansdramaturgie dat AYA vorig jaar organiseerde tijdens de Alle 13 Goed!week in De Krakeling was een groot succes, met als resultaat meer vragen dan antwoorden. Dansdramaturgie is een enorm uitgestrekt en divers gebied. We zijn nog maar net begonnen met het formuleren van de vragen en de uitgangspunten, vandaar dit vervolg.

Wij geven vast een tipje van de sluier qua topics dit jaar:
* Op wat voor manier communiceer je met je publiek?
* Hoe maak je van je voorstelling een geheel?

* Is er dansdramaturgie nodig als je een dansvoorstelling maakt waarin de dans niets meer zegt dan de dans zelf?

AYA heeft choreografen en dansdramaturgen voor het panel uitgenodigd die ieder vanuit hun eigen achtergrond en ervaring antwoord geven op de vraag:

"Vereist de dans, en in het bijzonder de jeugddans, een specifiek soort dramaturgie?"

In het panel zitten (onder voorbehoud):
Maaike Bleeker, hoogleraar theater en dans, verbonden aan de Universiteit van Utrecht, Monique Masselink, dramaturg bij Danstheater AYA en regisseur, Wies Merkx, choreograaf en artistiek leider van Merkx & dansers, Peggi Olisleagers, huisdramaturg bij Dansateliers, Jack Timmermans, choreograaf en artistiek leider van de Stilte, Liesbeth Wildschut, Universiteit van Utrecht, docent, Wies Bloemen, choreograaf en artistiek leider van Danstheater AYA.

Het symposium Dansdramaturgie vindt plaats op donderdag 9 april om 15.30 uur in Jeugdtheater de Krakeling. U kunt het symposium gratis bijwonen, maar u kunt ook kiezen voor een arrangement: Symposium + maaltijd in De Krakeling + voorstelling ZIEL van AYA voor ¤ 12,- per persoon. Kaartten voor het arrangement kunt u kopen bij de kassa van De Krakeling en via www.krakeling.nl

Programma donderdag 9 april:
15.30 - 18.000 uur Symposium Dansdramaturgie
18.00 - 19.00 uuur Verzorgde maaltijd in de foyer van De Krakeling 19.30 - 21.00 uur Voorstelling ZIEL van Dannstheater AYA

Jeugdtheater de Krakeling
Nieuwe Passeerdersstraat 1
1016 XP Amsterdam
Kassa: 020-6245123

Danstheater AYA en Jeugdtheater De Krakeling



Ingezonden persbericht