Ingezonden persbericht


Nieuw in The Amsterdam Dungeon:
De duistere kant van Rembrandt onthuld
Op donderdag 9 april a.s. opent The Amsterdam Dungeon haar nieuwe attractie: 'Rembrandt's duistere geheim'. Het minder bekende verhaal over het privéleven van deze wereldberoemde kunstenaar, zal een ander licht op zijn persoonlijkheid laten schijnen... Want wie weet er dat Rembrandt zijn maîtresse, Geertje Dircx, gek heeft laten verklaren, zodat hij haar kon opsluiten in een Spinhuis? Kom zelf oog in oog te staan met Rembrandt en beleef de angsten van Geertje in het Spinhuis! In The Amsterdam Dungeon beleeft het publiek zelf de misstanden uit ons duistere verleden, die niet makkelijk zijn terug te vinden in onze geschiedenisboeken.

Rembrandt's duistere geheim: 'Gekke Geertje'
In 'Rembrandt's duistere geheim' worden bezoekers van The Amsterdam Dungeon meegenomen naar het atelier van Rembrandt in de Amsterdamse Jodenbreestraat. Een leerling van Rembrandt wacht het publiek op en vertelt over de bizarre geheimen van zijn meester. Dan komt Rembrandt tot leven en spreekt zelf over de meest ingrijpende periode uit zijn leven: Na het overlijden van Rembrandt's eerste vrouw Saskia, kreeg hij een relatie met zijn huishoudster Geertje Dircx. Toen deze relatie geen stand hield, kwamen Rembrandt en Geertje in een langslepend alimentatieconflict terecht. Nadat Geertje tegen de uitspraak van de rechtbank en Rembrandts wil in, een aantal zaken van Rembrandt van Rijn verpandde was de maat vol. Rembrandt liet Geertje voor 12 jaar opsluiten in het Spinhuis (tuchthuis voor vrouwen) in Gouda.... Als Rembrandt is uitgeraasd tegen zijn leerling en de bezoekers, loopt het publiek door naar de volgende ruimte in The Amsterdam Dungeon; het Spinhuis anno 1650. Eenmaal binnengekomen beleeft men zelf de angstaanjagende sfeer die het leven van Geertje in dit gekkenhuis tot een hel maakte.

De schaduwzijde
The Amsterdam Dungeon wil Nederlanders historisch bewuster maken van ons duistere verleden. In 2009 zal aan de hand van verschillende Canon50(1) gebeurtenissen bekendheid worden gegeven aan de schaduwzijde van onze geschiedenis. Rembrandt is één van de historische personen uit de Canon50, die dankzij The Amsterdam Dungeon voortaan in een reëler perspectief wordt gezet. Waar het Rembrandthuis stopt, gaat The Amsterdam Dungeon verder...

Over The Amsterdam Dungeon
Diep in het hart van Amsterdam bevindt zich, verborgen onder het Rokin, de meest huiveringwekkende attractie ter wereld. Door middel van een tour van bijna 80 minuten door verschillende gebeurtenissen uit ons duistere verleden, brengt The Amsterdam Dungeon meer dan 500 jaar griezelige authentieke geschiedenis tot leven... en dood. Een waarschuwing: het is verstandig om in de donkere kerkers van The Amsterdam Dungeon altijd op je hoede te zijn. The Amsterdam Dungeon is een unieke combinatie van museum, theater en attractie. Waargebeurde en griezelige verhalen uit de Amsterdamse geschiedenis worden door acteurs tot leven gebracht en extra spannend door de vele special effects, een spannende rit in een achtbaan en het spiegellabyrint. Leven in angst voor de Pest, de VOC, de Spaanse Inquisitie en de donkere straten van Amsterdam wordt weer werkelijkheid. Beleef nu zelf ons duistere verleden…

Meer informatie
Consumenten kunnen voor meer informatie over The Amsterdam Dungeon terecht op de website www.theamsterdamdungeon.nl. The Amsterdam Dungeon is dagelijks geopend (ook tijdens de Paasdagen) en gelegen in het hartje van Amsterdam op het Rokin 78. Voor vragen kunnen consumenten ook bellen naar 020-5308500.