Deltion College


Deltionstudenten behalen Cambridge Certificate: 100% geslaagd

Twaalf weken lang Engels studeren, ongeveer 3 : uur per week, met als eindpunt het landelijke examen van Cambridge in Amsterdam. 29 Studenten van het Deltion College legden dit traject de afgelopen weken af. En allemaal zijn ze geslaagd. Dit betekent een 100% score en dat is uniek voor Cambridge. Afgelopen dinsdag ontvingen alle studenten het Cambridge Certificate uit handen van Anton Fakkert, docent Talencentrum van het Deltion College.

Studenten van Deltion kunnen twee keer per jaar naar Amsterdam om het Cambridge examen af te leggen. Om ze goed voor te bereiden, krijgen ze extra lessen in het Talencentrum. âHet Deltion College is zich zeer bewust van de mogelijkheden op de internationale arbeidsmarkt. Deltion stimuleert de studenten daarom graag om het Cambridge certificaat te behalen,â vertelt Anton Fakkert. âDe studenten van International Business Studies zijn verplicht deze module te volgen. Voor andere studenten is het Cambridge certificaat optioneel. Deze keer hadden we bijvoorbeeld ook studenten van Secretarieel, Detailhandel, Mode, Beauty, Body & Care, Bank & Verzekeringen en Internationale Groothandel. Zij volgen de lessen buiten het reguliere lesprogramma om en dat vraagt om extra inzet. Die inzet is dus beloond met een prachtig certificaat!â

Jan van Uum, Examination Manager van de British Council, was speciaal voor deze gelegenheid naar Zwolle afgereisd. âHet Deltion College is één van de grootste leveranciers van studenten die het Cambridge examen doen. We zijn erg blij met de inspanningen die Deltion doet om hun studenten te stimuleren de internationale taal te leren. Met dit certificaat is de eerste stap gezet naar toekomstig succes.â De British Counsil is de culturele relaties organisatie van Groot-Brittannië en neemt de Engelse taalexamens van de University of Cambridge in Nederland af.

Het Cambridge Certificate (ook wel het Business English Certificate, BEC, genoemd) is een internationaal erkend certificaat, dat als bewijs dient voor het beheersen van de Engelse taal in het werkveld. Het examen is op verschillende niveaus af te leggen. Deltion bereidde de studenten voor op niveau B2: het één na hoogste niveau. Alle 29 studenten zijn in één keer geslaagd. âDeltion is er in geslaagd om hun studenten naar het juiste niveau te brengen om met succes het Cambridge examen af te leggen. Dat dit is gelukt, blijkt wel uit het buitengewoon hoge slagingspercentage van 100%. Dat is zeer uniekâ, besluit de heer Van Uum.