Gemeente Breda

WonenBreburg en Gemeente Breda in gesprek over Dr. Struyckenplein

De Gemeente Breda gaat met WonenBreburg in gesprek over de ontwikkeling van het Dr. Struyckenplein.

WonenBrebrug heeft serieuze belangstelling getoond om op basis van het eerdere plan van projectontwikkelaar Blauwhoed het Dr. Struyckenplein te herontwikkelen en te upgraden.

Basis daarvoor is het plan van Blauwhoed uit 2005, dat destijds gekozen is door een jury die onder meer bestond uit bewoners van de Heuvel.

De komende drie maanden willen de gemeente en WonenBreburg kijken of ze tot een samenwerkingsovereenkomst kunnen komen. De gemeente kiest voor verkoop van die gronden waarop voor de markt bestemd vastgoed gerealiseerd wordt.

De grond waarop infrastructuur en openbare ruimte moet worden ontwikkeld, blijft in eigendom van de gemeente. Daarvoor vindt in een latere fase aanbesteding plaats.

De herontwikkeling van het Dr. Struyckenplein vormt het hart van de wijkontwikkeling Heuvel. Daarvoor is in 2005 een prijsvraag uitgeschreven. Winnaar Blauwhoed constateerde in 2008 echter dat verdere uitwerking van het plan niet haalbaar bleek. Daarop werd de samenovereenkomst ontbonden. Omdat de gemeente hoge prioriteit aan de vernieuwing van het plein stelt, kiest ze nu voor een doorstart.

Binnenkort begint de gemeente met het opstellen van een inrichtingsplan en het wijzigen van het bestemmingsplan Dr. Struyckenplein.

Breda, 9 april 2009