Senternovem

09-04-2009 | Snelle school stapt in klimaatproject MARN

Basisscholen in Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen en West Maas en Waal krijgen de kans om gratis deel te nemen aan een klimaatproject van de Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN

De MARN van de genoemde gemeenten heeft namelijk het initiatief Basisscholen gaan voor het klimaat! in petto. Scholen die zich snel aanmelden - het aantal scholen dat kan deelnemen is beperkt - krijgen een energiescan van de hele school en horen zo direct waar zij energie kunnen besparen. Ook krijgen de scholen een energiemeetsysteem. In ruil daarvoor besteedt de school aandacht aan klimaat in de lessen en is zij bereid om maatregelen te treffen. Aan het project is een regionale wedstrijd verbonden. Door sponsoring door Royal Haskoning en Plugwise is het project voor scholen gratis.

Basisscholen moeten voor 14 mei hun belangstelling kenbaar maken. Voor deelname geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. De scholen die er op tijd bij zijn, krijgen een omvangrijk en aantrekkelijk pakket in huis waarmee daadwerkelijk energie en dus geld van het beperkte schoolbudget bespaard kan worden.

Aanmelden of informatie aanvragen kan via: klimaat@somnijmegen.nl of telefonisch via SOM onderwijs- en milieuprojecten: (024) 378 92 06.