GroenLinks
--===============2035618102==

Jacht geopend op kolen- en kerncentrales

GroenLinks lanceert internetspel voor groene energie

3 april 2009

Nederland moet de omslag maken naar groene energie. Dat is goed voor het klimaat en levert duizenden nieuwe banen op. GroenLinks lanceert vandaag op http://energie.groenlinks.nl/climategame een spel om daar werk van te maken. Tijdens het spelen van het spel schiet je op alle kolen en kerncentrales, maar moet je de windmolens en zonne energie buiten schot houden. Het spel is een onderdeel van de huidige GroenLinks-campagne voor groene energie: maak werk van zon en wind.

Het spel bestaat uit een kaart van Nederland, waarin lampen verschijnen. De lampen branden op verschillende energiesoorten. De speler verdient punten door de lampen op vuile energie kapot te slaan en lampen op groene energie te laten branden. Deelnemers die het meest hebben bijgedragen aan groene energie in Nederland kunnen met hun high score leuke en duurzame prijzen winnen.

GroenLinks wil dat het kabinet de keuze maakt om echt te investeren in groene energie. Het Nederlandse kabinet heeft zich weliswaar vastgelegd op 20% schone energie in 2020, maar blijft met de huidige 3% ver achter bij het Europees gemiddelde, zo bleek onlangs opnieuw uit onafhankelijk onderzoek door PricewaterhouseCoopers. Forse extra investeringen zijn hard nodig voor de aanpak van het klimaatprobleem en als antwoord op de economische crisis, aldus Judith Sargentini, Europees lijsttrekker voor GroenLinks.

Het spel dient ter ondersteuning van de petitie voor de Green Deal. Groene politici uit heel Europa hebben, samen met gerenommeerde deskundigen, een goed onderbouwd plan opgesteld waarmee de komende vijf jaar in heel Europa 500 miljard euro geïnvesteerd kan worden in een nieuwe, groene economie. Dit is de Green Deal. Het doel van het plan is om in die periode 5 miljoen groene banen te creëren en tegelijk concrete actie te ondernemen in de strijd tegen de klimaatcrisis.

EINDE BERICHT
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Het spel en meer informatie over de green deal is te vinden op: http://www.groenlinks.nl/energie

NOOT VOOR DE REDACTIE,