Johma slankt productie-unit af voor een betere marktpositie

09/04/2009 14:35

Keijzer Communicatie BV

Saladefabrikant Johma slankt de productie-unit af. Dat maakte het bedrijf, dat deel uitmaakt van de beursgenoteerde Uniq PLC-groep, vandaag bekend. De maatregel is een gevolg van de efficiencyoperatie die recent door het management is gestart. Daarnaast is de maatregel gewenst omdat een deel van de productie is verplaatst naar een zusterbedrijf in Duitsland.

"De ingreep is noodzakelijk om ook in de toekomst onze concurrentiekracht te verzekeren", stelt algemeen directeur Frank Mink.

Als gevolg van de maatregelen is Johma genoodzaakt om 63 arbeidsplaatsen in de productie en logistiek te schrappen.

Frank Mink: "Wij betreuren het enorm dat we van een aantal van onze mensen afscheid moeten nemen. Maar het is noodzakelijk als we in de huidige markt en binnen de actuele economische situatie toonaangevend willen zijn en blijven. Waar mogelijk zullen we de getroffen collega's ondersteunen. We zijn al in overleg met onze sociale partners en zullen de uitkomsten van dit overleg in een later stadium naar buiten brengen."

De afslanking van de productie-unit staat los van de recente aankondiging van Uniq PLC om Johma, dat een jaaromzet heeft van ongeveer 65 miljoen euro, te willen verkopen. Intussen hebben zich de eerste potentiële kopers voor het bedrijf uit Losser gemeld bij het Britse moederbedrijf.