Libris inspireert boekverkopers in Hoevelaken

09/04/2009 11:17

Intres BV

Maandag 6 april 2009 vond in Hoevelaken voor de achtste maal de Libris Inspiratie Dag plaats. Maar liefst 160 medewerkers van de talrijke Libris boekhandels die Nederland rijk is, lieten hun zintuigen prikkelen tijdens diverse inspirerende workshops door bekende auteurs. Libris had een aantal grote namen naar het hoofdkantoor in Hoevelaken gehaald zoals Renate Dorrestein, Bart Chabot en Geert Kimpen. Maar ook de Amerikaanse auteur Wally Lamb had aan de uitnodiging gehoor gegeven.

De Libris Inspiratie Dag is een jaarlijks terugkerend evenement, dat speciaal georganiseerd wordt voor de medewerkers van de kwalitatief hoogstaande Libris boekhandels. Uitgevers worden uitgenodigd om hun auteurs een presentatie te laten geven over de inhoud van hun boeken, anekdotes en de achtergrond van de auteur. Hierdoor worden de medewerkers van de boekwinkels op diverse fronten geïnspireerd. Het levert hen veel ideeën op over bijvoorbeeld het genereren van traffic naar hun boekwinkel of ludieke acties die zij kunnen organiseren. Het programma biedt een goede mix van bekende auteurs en debuterende veelbelovende schrijvers, die met enthousiasme en passie hun boeken aanprijzen en dat vervolgens weer op de Libris medewerkers overbrengen.

In totaal waren er twintig workshops te volgen, onderverdeeld in de categorieën Literatuur/Romans, Kinderboeken en Non-fictie. Tijdens de workshops presenteerden de auteurs hun nieuwe boek, gingen ze dieper in op de personages en kregen de deelnemers de kans op interactie met de schrijvers. Nieuw op deze Inspiratie Dag was het speeddaten waarin de deelnemers persoonlijke vijf-minuten-gesprekjes met verschillende debuterende auteurs konden voeren.

Caroline Damwijk, directeur Libris: "De Libris Inspiratie Dag is bedoeld om niet zozeer de eigenaren, maar juist de medewerkers van onze boekhandels een enerverende dag te bezorgen. De entourage is mooi, ze krijgen de kans met auteurs te spreken en ze genieten van goede podiumacts." Libris medewerkers zijn veelal hoogopgeleid, ze hebben passie voor het boek en daardoor een schat aan kennis in huis. Aan het einde van de dag gaan ze met een hoofd vol ideeën, inspiratie voor bijvoorbeeld hun etalage en een gevulde tas met boeken naar huis. De naam Libris gaat op deze manier meer leven bij de medewerkers van de boekhandelaren. Die blije gezichten aan het einde van de dag, daar doen we het voor," aldus een enthousiaste Damwijk.

Libris is een samenwerkingsverband van zelfstandige kwaliteitsboekhandels met een breed assortiment van literaire, informatieve en actuele titels uit binnen- en buitenland. Bij Libris zijn zelfstandige, professionele, bevlogen ondernemers aangesloten, die gericht samenwerken om de concurrentie met ketens op alle fronten aan te gaan. Kwaliteit en liefde voor het boek staan voorop. Met ruim honderd aangesloten boekhandels is Libris één van de grotere boekwinkelformules in Nederland. Libris is onderdeel van Intres. Libris en Blz. (de andere boekwinkelformule van Intres) hebben tezamen ruim 17% marktaandeel en zijn daarmee leider in de markt van het algemene boek.

Intres is één van de grootste retail service-organisaties voor non-food detailhandel in Nederland. De 1.170 aangesloten ondernemers exploiteren 1.800 speciaalzaken, warenhuizen, fashionmalls en megastores in mode, wonen, sport en media. Bekende winkelformules zijn: Livera, Lindessa, Morgana, Burmann, Intersport, Coach, Libris en Blz. De Intres-ondernemers vertegenwoordigen samen een consumentenomzet van ruim 2 miljard euro.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.intres.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie (