Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 09-04-2009

Uitslaande woningbrand

RODERESCH Woensdagavond is een woning aan de Hoofdweg uitgebrand. Surveillerende agenten reden over de Norgerweg en zagen dichte rook en een oranje gloed. Zij reden meteen richting de Hoofdweg om polshoogte te nemen. Ter plekke bleken de vlammen al uit het dak van de woning te komen. De brandweer werd meteen gealarmeerd. Er bleek niemand in de woning aanwezig te zijn. Uit voorzorg werden de buren uit hun woningen gehaald. De brandweer liet de woning gecontroleerd uitbranden. Niemand raakte gewond. (2009002417)

Politie rolt hennepkwekerij op
EMMEN Woensdagochtend trof de politie in een bedrijfspand aan de Verlengde Spoorstraat een hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 959 planten. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Een 27-jarige verdachte uit Emmen werd woensdagmorgen aangehouden en verhoord. (BVH-2009002348)

Verkeersongeval met letsel

EMMEN Woensdagmiddag heeft op de Oosterveldsestraat een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets plaatsgevonden. Een 70-jarige automobilist uit Emmen reed vanaf een uitrit de weg op en zag daarbij een 16-jarige bromfietser uit Klazienaveen over het hoofd. De bromfietser botste tegen de flank van de personenauto en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. De automobilist raakte niet gewond. (2009002371)

Alcoholcontrole

ASSEN / MEPPEL Tijdens een alcoholcontrole, die de politie in de nacht van woensdag op donderdag in Assen en Meppel gehouden heeft, moesten 699 automobilisten een blaastest ondergaan. Niemand had teveel gedronken. Drie automobilisten droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring. Een automobilist kreeg een bekeuring voor niet-handsfree bellen en een automobilist reed te hard en kreeg ook een bekeuring. (BVH 2009002428)

Oplegging huisverbod

KOEKANGE De politie heeft aan een 30-jarige inwoner van Koekange een tijdelijk huisverbod opgelegd inzake huiselijk geweld. Dit betekent dat hij gedurende tien dagen de woning niet mag betreden. Een overtreding van het huisverbod is een misdrijf en kan worden bestraft met een gevangenisstraf. Deze wettelijke maatregel kan vanaf 1 april worden toegepast. Voor het slachtoffer zal een traject aangeboden worden voor begeleiding. (BVH 2009002059)

Alcomobilist aangehouden

WEITEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Bargerweg een 37-jarige man uit Weiteveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten hadden de man aan de kant gezet ter controle. Op basis van de uitslag van een blaasproef werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via een ademanalyse 480 ug/l (1,1 promille). Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook een rijverbod van vier uur opgelegd (BVH 2009002429)

Dronken automobilist in de sloot

EXLOO In de nacht van woensdag op donderdag is een 51-jarige inwoner van Stadskanaal met zijn auto in de sloot beland langs de Nieuwe Dijk. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat hij 1250 ug/l (2,8 promille) aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn personenauto moest worden afgesleept. (BVH 2009002431)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.