Gemeente Bussum

Raad unaniem tegen G4

De gemeenteraad van Bussum heeft donderdag 2 april 2009 een motie aangenomen, waarin wordt uitgesproken dat de raad zich verzet tegen het herindelingadvies van de Commissie van Wijzen.

Op de voorpagina van deze krant vindt u het persbericht dat naar aanleiding van de bespreking in de raad naar de pers is gegaan. Tevens staat het bericht op de website van de gemeente Bussum, waar u ook de integrale tekst van de motie kunt downloaden.

De motie is door alle Bussumse raadsfracties ingediend en is unaniem aangenomen. De zes fractievoorzitters hebben in de vergadering hun standpunten uitgesproken, die allemaal zijn te herleiden naar de tekst van de motie.

Geen gelopen race

De raad gaf nadrukkelijk aan dat het proces van de gemeentelijke herindeling nog geen gelopen race is. De raad zal zich blijven verzetten tegen een advies dat gebaseerd is op slecht onderbouwde argumenten en waarin het ontbreekt aan de juiste analyses. De steun van de inwoners van Bussum, maar ook van andere gemeenten, blijft daarin belangrijk. De raad deed daarom een dringend beroep op inwoners om hun mening te ventileren.