Politie Groningen

Donderdag 9 april 2009

Provincie Groningen, 09-04-2009

Groningen: bromfietsster aangereden

Bij een verkeersongeval op de kruising Eemsgolaan, Peizerweg en de Bornster Tol is woensdagmiddag een 16-jarig meisje uit Peize gewond geraakt. Een 40-jarige automobiliste uit Groningen verleende op de kruising geen voorrang aan het meisje op haar bromfiets. Door de aanrijding kwam de 16-jarige ten val. Zij werd met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: bestelauto en fietser botsen

Een 18-jarige vrouw uit Groningen is woensdagavond op de rotonde Bakboordwal met de Loefzijde gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 71-jarige automobilist uit Groningen verleende op de rotonde geen voorrang aan de 18-jarige op haar fiets. Het meisje kwam door de botsing ten val. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: hardleerse Stadjer na achtervolging aangehouden

De politie heeft woensdagavond op de Irislaan een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten zagen de Stadjer op de Heymanslaan in een auto rijden. Het was de agenten bekend dat de man geen rijbewijs heeft en dikwijls gepakt is voor het rijden zonder rijbewijs. De dienders gaven de verdachte een stopteken. De 19-jarige reed echter door en probeerde te ontkomen aan de politie. Tijdens de achtervolging beging de man diverse verkeersovertredingen. Uiteindelijk blokkeerden de wielen van zijn auto in de Begoniastraat. Hierop reed de verdachte met zijn auto tegen een betonnen paaltje. De bestuurder en zijn bijrijdster, een 20-jarige vrouw uit Groningen, zetten het vervolgens op een lopen. Beide verdachten konden even later worden ingerekend. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De betreffende auto werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt drie winkeldieven op heterdaad

De politie heeft woensdagavond drie Stadjers in de leeftijd van 33, 36 en 47 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Het drietal had volgens winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Vismarkt diverse kledingstukken weggenomen. Na de diefstal had het trio de winkel verlaten. Een medewerker liep achter de 33-jarige verdachte aan. Gewaarschuwde politieagenten wisten de verdachte, die in het bezit was van een tas met kleding, in te rekenen. Op basis van doorgegeven signalementen wist de politie even later ook de twee andere verdachten op te sporen. Deze Stadjers zaten in een auto, die in de Oude Ebbingestraat geparkeerd stond. Alle drie verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: bejaarde snorfietsster zwaar gewond bij val

Een 82-jarige snorfietsster uit Groningen is woensdagmiddag op de Daniel Ruynemanlaan zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw gleed vermoedelijk uit over een putdeksel. Zij werd met fracturen in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie neemt ruim 1200 hennepstekjes in beslag

Na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie op de Lavendelweg woensdagochtend in een auto en een container ruim 1200 hennepstekjes in beslag genomen. De politie trof een 28-jarige Stadjer achter het toegangshek van het betreffende pand aan. In de auto van de verdachte trof de politie 638 hennepstekjes aan. Ook in een zeecontainer, die bij het pand stond, werden nog eens 571 stekjes in dozen aangetroffen. De 28-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht de man het politiebureau verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in. De hennepstekjes zijn vernietigd.

Groningen: harddrugsgebruikers aangehouden

De politie heeft woensdagavond in de Hoekstraat twee
harddrugsgebruikers aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat een 55-jarige man uit Groningen en een 35-jarige vrouw uit Warffum met een zogenaamde basepipe bezig waren. Een dergelijke pijp wordt gebruikt voor drugsgebruik. Het duo werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er werden 38 pillen, waaronder medicijnen, en een bolletje cocaïne in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: beschonken man vernielt om aandacht politie

Een 42-jarige inwoner van Assen is woensdagnacht op de Claremaheerd in Groningen aangehouden. De politie reageerde op een melding dat een man met een staaf door de wijk Beijum zou lopen en dreigen. Op de Claremaheerd zagen agenten de man lopen. De verdachte stond bij een portiek waar net een raam was ingeslagen. De Drent was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij vertelde de dienders dat hij was beroofd van zijn telefoon. Om aandacht te krijgen van de politie te krijgen, had hij de ruit ingegooid. De Drent is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen controleert de politie op de volgende plaatsen:

N360, omgeving Ten Boer, snelheidscontrole

N46, nabij Loppersum, alcoholcontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.

Roodeschool, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 468, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 316, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zevenhuizen, Hoofddiep: aantal geregistreerde voertuigen: 467, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwerzijl, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 178, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.