Federal Reserve Banks en Equens gaan strategisch partnerschap aan voor grensoverschrijdende betalingen 09/04/2009 10:45

PR Newswire

MINNEAPOLIS, Minnesota en UTRECHT, Nederland, April 9 /PRNewswire/ -- De Federal Reserve Banks en Equens hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend over de verwerking van betalingen tussen de Verenigde Staten en Europa. Met ingang van 2010 bieden beide partijen banken een kosteneffectief kanaal voor de verwerking van grensoverschrijdende betalingen in meerdere valuta's, waaronder de Amerikaanse dollar en euro.

In vergelijking met het aantal binnenlandse transacties worden internationale betalingen gekenmerkt door relatief lage transactievolumes en hoge vaste kosten. Met het grensoverschrijdende serviceaanbod van de Federal Reserve Banks en Equens zullen banken hun verwerkingskosten verder kunnen verlagen en hun concurrentiepositie kunnen versterken.

Het strategische partnerschap tussen de Federal Reserve Banks en Equens vloeit voort uit de toenemende vraag naar de efficiënte verwerking van internationale, kleine transacties. Beide organisaties zijn aangesloten bij het IPF (International Payments Framework) - een samenwerkingsverband van publieke en particuliere betalingsgroepen in Afrika, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Het partnerschap met Equens is een belangrijk onderdeel van de FedGlobalSM ACH Services, die onlangs werden geïntroduceerd tijdens de conferentie Payments 2009 in Orlando in de Verenigde Staten. "In gesprekken met klanten merkten we dat er een duidelijke vraag is naar uitgebreide betalingsservices van en naar Europa. Samen met payment processor Equens kunnen we onze klanten een uitstekende, veilige en kosteneffectieve oplossing bieden", aldus Elizabeth McQuerry, Assistant Vice President van het Retail Payments Office van de Federal Reserve Banks.

Equens, een van de grootste payment processors in Europa, is zeer verheugd over het strategische partnerschap. "Voor Equens is het partnerschap met de Federal Reserve Banks een belangrijke stap die goed aansluit op onze visie op een mondiaal betalingsgebied. Dankzij onze blijvende focus op schaalvergroting kunnen onze klanten - de banken - hun verwerkingskosten verder verlagen. Door een gestandaardiseerd kanaal voor de verwerking van grensoverschrijdende betalingen aan te bieden, nemen we onze klanten de zorg uit handen van de complexiteit van meerdere grensoverschrijdende systemen", aldus Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens.

Dankzij het partnerschap met de Federal Reserve Banks kan Equens de verwerking van internationale betalingen verder uitbreiden. Op dit moment verwerkt Equens grensoverschrijdende betalingen in meerdere valuta's voor de Duitse DZ BANK.

_______________________________________________________