Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 09-04-2009

Aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond zes personen aangehouden omdat zij verdacht werden van wapenbezit.

Door een getuige werd omstreeks 18.55 uur naar de politie gebeld omdat hij had gezien dat er geschoten werd vanuit twee voertuigen. De politie trof de voertuigen op het doodlopend stuk van de Rooseveltlaan richting De Meern brug aan. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen, werden de inzittenden door middel van de uitpraatprocedure één voor één uit de auto gehaald.

Hierbij hebben agenten met getrokken wapen gestaan. Alle verdachten, in de leeftijd tussen de 17 en 23 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de auto en bij de verdachten werden geen vuurwapens aangetroffen.

Aanrijding letsel

HAARZUILENS Op de Polderweg vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw ernstig gewond raakte.

Een 57-jarige vrouw uit Kockengen reed met haar auto over de Polderweg vanuit de richting Ockhuizerweg en ging in de richting van Gieltjesdorp. De vrouw verloor door onbekende oorzaak, in een flauwe bocht, de macht over haar stuur en kwam met de voorwielen in de berm terecht. Hierdoor schoot de auto door en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer kwam bekneld te zitten in haar auto.

De brandweer moest de vrouw uit haar auto knippen. Zij werd met ernstig letsel overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De verkeerspolitie verricht onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Geen ID

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Twee agenten in burger hadden rond 17.20 uur een controle uitgevoerd in een GVU-bus en stonden op de Prins Bernhardlaan te wachten op vervoer naar het bureau. Tegenover de bushalte stonden drie personen die de agenten herkenden en hen begonnen uit te schelden. Ook kwam een jongen op een scooter voorbij rijden en schold de agenten uit. De jongen op de scooter had zoveel aandacht voor de agenten, dat hij de macht over zijn scooter verloor en onderuit ging.

Toen de agenten naar de jongens liepen, rende één hard weg de andere twee bleven staan. Eén van hen, een 21-jarige man uit Amsterdam, had geen identiteitsbewijs bij zich en werd aangehouden.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een jongen aangehouden omdat hij een andere jongen had mishandeld.

Rond 20.40 uur kwam een jongen zich aan het bureau aan de Marco Pololaan melden. De 16-jarige jongen uit Utrecht was gewond en verklaarde zojuist fors te zijn mishandeld door vijf personen. Tijdens de mishandeling zou er geslagen zijn met een kettingslot. Aan de hand van de opgegeven signalementen en informatie van getuigen, kon de politie één van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Utrecht, in zijn woning aanhouden. De politie doet nog onderzoek naar de medeverdachten. Het slachtoffer moest zich onder behandeling van een arts laten stellen.