SARA


gepubliceerd op maandag 6 april 2009

SARA tekent MJA energie-efficiëntie tijdens Kick-off ICT-branche

Op donderdag 9 april 2009 organiseert ICT~Office samen met het ministerie van Economische Zaken/SenterNovem een kick-off meeting over de toetreding tot de MeerJarenAfspraak energie-efficiëntie (MJA) voor de ICT-branche. Deze startbijeenkomst is bedoeld voor CEO's van datacenters en ICT-bedrijven, en voor hun experts op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Tijdens deze kick-off zal SARA-directeur dr. ir. Anwar Osseyran de MJA ondertekenen. Dit betekent dat SARA zich committeert om een structureel traject in te zetten dat erop gericht is om de energie-efficiency met minimaal 2% per jaar te verbeteren.

SARA is hard op weg om ook de eigen datacenters energie-efficiënt te maken. Zo is de koeling veel efficiënter geworden en wordt de restwarmte benut voor de verwarming van de kantoorgebouwen. Dat is niet alleen positief voor het klimaat, maar zorgt uiteindelijk ook voor kostenbesparing.

Onder voorzitterschap van SARA-directeur Anwar Osseyran wil de ICT-sector in Amsterdam aandacht vragen voor de bijdrage die ICT kan leveren aan de verlaging van het energieverbruik in andere sectoren, bijvoorbeeld door slimmere en zuinigere werkprocessen te hanteren. Green-IT wil bijdragen aan de ambitieuze doelstelling van Amsterdam om de CO2-uitstoot in 2025 met 40% te verlagen ten opzichte van 1990.

Meer informatie: www.ictoffice.nl/index.shtml?id=6470