Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin opent fietsbrug in Abcoude

3-4-2009 -

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, opent op donderdag 9 april 2009 de nieuwe voet- en fietsbrug over Het Gein. Hij doet dit tijdens het werkbezoek aan de gemeente Abcoude. Op het programma staat verder een bezoek aan de Firma Piet Jonker Historische Bouwmaterialen.

De commissaris opent de nieuwe brug samen met burgemeester Streng en de heer Swinkels, ereburger van Abcoude. Door de gemeentevlag weg te trekken wordt het naambordje zichtbaar en de brug daarmee voor geopend verklaard. De brug is onderdeel van de recreatieve fietsroute, die Gein-Zuid verbindt met het nieuwe treinstation. Voor deze fietsverbinding ontvangt de gemeente EUR 85.000 van de provincie.

Vervolgens krijgt de commissaris bij de Firma Piet Jonker Historische Bouwmaterialen een rondleiding van de eigenaar, de heer Jonker. Firma Piet Jonker is een gerenommeerd bedrijf in Baambrugge, dat actief is in heel Nederland. Piet Jonker handelt in unieke en historische bouwmaterialen.

Voorafgaand aan dit bezoek heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met de burgemeester en een gesprek met het voltallige college van burgemeester en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis. Voor deze bijeenkomst zijn onder andere de raadsleden en de ondernemersvereniging uitgenodigd.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 258 2249