Ministerie van Defensie

IDEM-dag voor individueel uitgezonden militairen

Datum: 9 april Tijdstip: 9:00 uur Locatie: De Basis (voorheen het Veteraneninstituut), Doorn

De Werkgroep IDEM organiseert dit jaar weer een dag voor Individuele Deelnemers Eerdere Missies (IDEM). Traditiegetrouw vindt deze plaats op de donderdag voor Goede Vrijdag (Witte Donderdag). Op deze twaalfde IDEM-dag is het thema ´Individueel, maar niet alleen!´.

De Werkgroep IDEM nodigt uit: * Luchtmachters die in het (recente) verleden individueel uitgezonden zijn geweest. Met partner. * Diegenen die al aangewezen zijn voor een individuele uitzending. Met partner. * De partners en de buddy's van luchtmachters die zijn uitgezonden ten tijde van de IDEM-dag.

Ervaringen

Sinds 1997 organiseert het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) jaarlijks een bijeenkomst voor Individuele Deelnemers Eerdere Missies (IDEM). Reden hiervoor is de behoefte om onderling ervaringen uit te wisselen.

Individueel

Wanneer militairen als lid van een eenheid worden uitgezonden, is er na terugkomst meestal wel een luisterend oor op de werkplek met wie over de uitzending kan worden gesproken. Voor militairen die ´individueel´ worden uitgezonden - als een van de weinige Nederlanders bij een missie of als liaison bij een ander krijgsmachtdeel - is dat luisterend oor op de werkplek soms niet aanwezig. De IDEM-dag bleek voor hen een succesformule.

Aanmelden

Geef u op vóór 15 maart 2009 bij de secretaris van de werkgroep, Majoor Ron van Vugt, e-mail ree.v.vugt.01@nlda.nl. Vergeet niet het aantal personen te vermelden, in verband met de inkoop van lunch en diner.