Rechtbank Zutphen


Puttense zaak - Uitspraak wraking 9 april

Zutphen, 26 maart 2009 - De wrakingskamer doet op donderdag 9 april om 13.30 uur uitspraak op het wrakingsverzoek van de advocaat van de verdachte in de Puttense zaak.

Advocaat
Tijdens de behandeling van het wrakingsverzoek op donderdag 26 maart lichtte de advocaat zijn standpunten toe. Hij stelt onder meer dat de motivering van de rechtbank, bij haar beslissing van 5 maart 2009 om geen nadere stukken toe te doen voegen aan het dossier, voor cliënt de reden is om geen vertrouwen meer te hebben in de onpartijdigheid van de rechters.

Meervoudige kamer
De gewraakte meervoudige kamer is het daar niet mee eens. Zij is, net zoals bij de vorige wrakingszitting, van oordeel dat er geen reden is tot wraking. De beslissingen die zijn genomen geven daartoe geen aanleiding en kunnen uitsluitend in hoger beroep ter discussie worden gesteld.

OM
Het Openbaar Ministerie is van mening dat het wrakingsverzoek niet-ontvankelijk moet worden verklaard, of ten minste moet worden afgewezen. Volgens het OM wraakt de advocaat op dezelfde gronden als de vorige keer, en dat mag niet van de wet.

De advocaat diende het wrakingsverzoek schriftelijk in bij de rechtbank. De advocaat wraakte al eerder de meervoudige strafkamer. Dat wrakingsverzoek werd door de wrakingskamer niet-ontvankelijk verklaard.

Rechtszaak
De verdachte is op 20 mei 2008 aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkrachting en moord op Christel Ambrosius in 1994. De destijds 23-jarige vrouw werd op zondag 9 januari 1994 levenloos aangetroffen in de woning van haar oma in Putten. Ze bleek te zijn verkracht en op gewelddadige wijze om het leven te zijn gebracht.

Meer informatie

* Dossier Puttense zaak

* Dossier wraking

* Wrakingsprotocol Zutphen

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 26 maart 2009 Naar boven